Vozači ogorčeni zbog stanja puta Foča-Sarajevo

05.03.2024. 14:22
4
IZVOR: radiofoca.com

Na magistralnom putu Foča-Sarajevo, na dionici od Dobrog Polja do Miljevine učestali su odroni kamenja na kolovoz zbog čega se saobraćaj odvija otežano. Iz preduzeća „Putevi Republike Srpske“ najavljena je rekonstrukcija jednog od najoštećenijih tunela. Zbog toga će na ovoj magistrali, prema rješenju Ministarstva saobraćaja i veza Repubike Srpske, od danas doći do totalne obustave saobraćaja za sva vozila, koja će važiti do 29. marta.

Kamenje, zemlja, stijene na kolovozu, gotovo su svakodnevan prizor na magistralnom putu Foča-Sarajevo. Temperaturne razlike u zimskom periodu, kao i sama konfiguracija puta-usjeci, zasjeci i strme kosine, dodatno pogoduju odronjavanju.

Muke vozačima zadaju i neosvjetljeni tuneli, kao i klizište na dijelu puta zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom.

- Od Dobrog Polja do Foče je katastrofa, i zimi i ljeti, ne može se proći. Stijene padaju kod onog tunela, put uzak kod klizišta, šta možemo, raditi moramo, roba se mora isporučivati, ne znamo šta mi da preduzmemo - rekao je jedan od vozača dostavnog vozila koji često saobraća putem Foča-Sarajevo.

- Svakog vikenda idem na Tjentište i vrlo često se pitam da li ću doći ili ne, zbog odrona, puta, a čak sam morao i drugo auto da kupim za ovaj put-pričaju vozači.

Iz Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ kažu da je u toku postavljanje saobraćajne signalizacije i priprema terena za radove koji će se izvoditi  na magistralnom putu Foča-Sarajevo, dionica Dobro Polje-Miljevina.

- Danas počinju radovi na rušenju tunelske cijevi u tunelu broj 58, zbog čega će prema rješenju Ministarstva saobraćaja i veza RS doći do totalne obustave saobraćaja za sva vozila i važiće do 29. marta - potvrđeno je Radio Foči u ovom preduzeću.

Za vrijeme obustave saobraćaja, putnička  vozila biće preusmjeravana  na regionalne putne pravce Dobro Polje-Jažići i Jažići-Jelašica-Miljevina, a putnička i teretna vozila na magistralne putne pravce Foča-Ustikolina-Grebak-Zagor-Delijaš-Trnovo ili Foča-Ustiprača-Rogatica-Sokolac-Sarajevo, te  uz ograničenje za vozila do 12 tona na dionici Sastavci-Ustiprača.

Odroni kamenja na magistralnom putu Foča-Sarajevo nerijetko za posljedicu imaju saobraćajne nezgode, materijalnu štetu na vozilima, pa čak i nesreće sa smrtnim ishodom. Podsjećamo, u novembru prošle godine na ovoj dionici, u mjestu Dobro Polje, vozač kamiona poginuo je kada je na vozilo pri izlasku iz tunela pala stijena  i usmrtila ga.

Novinar: Radmila Prvulović

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Anonimno 06.03.2024. 09:26
    A zadovoljni smo putem Foca - Scepan Polje. :D
  • Generic placeholder image
    Sanja 06.03.2024. 03:34
    Zbog ovog treba otjerati SNSD u politicku istoriju. Samo grade po Laktasima a ovom narodu ponekad zakrpe rupe
  • Generic placeholder image
    Imre 05.03.2024. 20:26
    a kad je taj put uopste valjao???jedina mu svrha bio sverc
  • Generic placeholder image
    Građanin 05.03.2024. 18:54
    Taj put je tipičan pokazatelj odnosa ove vlasti prema građanima uopšte, a posebno prema ovoj regiji, jadno i žalosno da je put bio bolji prije dvadeset godina nego danas!
Povezane vijesti
Drugi dio priče o Svetom Budimiru- Nesahranjena vojska i vidanje bratoubilačkih rana Drugi dio priče o Svetom Budimiru- Nesahranjena vojska i vidanje bratoubilačkih rana
Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    19h 38m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    21h 57m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    22h 24m
    0
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    17h 45m
    0
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    17h 49m
    0