Возачи огорчени због стања пута Фоча-Сарајево

05.03.2024. 14:22
4
ИЗВОР: radiofoca.com

На магистралном путу Фоча-Сарајево, на дионици од Доброг Поља до Миљевине учестали су одрони камења на коловоз због чега се саобраћај одвија отежано. Из предузећа „Путеви Републике Српске“ најављена је реконструкција једног од најоштећенијих тунела. Због тога ће на овој магистрали, према рјешењу Министарства саобраћаја и веза Репубике Српске, од данас доћи до тоталне обуставе саобраћаја за сва возила, која ће важити до 29. марта.

Камење, земља, стијене на коловозу, готово су свакодневан призор на магистралном путу Фоча-Сарајево. Температурне разлике у зимском периоду, као и сама конфигурација пута-усјеци, засјеци и стрме косине, додатно погодују одроњавању.

Муке возачима задају и неосвјетљени тунели, као и клизиште на дијелу пута због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком.

- Од Доброг Поља до Фоче је катастрофа, и зими и љети, не може се проћи. Стијене падају код оног тунела, пут узак код клизишта, шта можемо, радити морамо, роба се мора испоручивати, не знамо шта ми да предузмемо - рекао је један од возача доставног возила који често саобраћа путем Фоча-Сарајево.

- Сваког викенда идем на Тјентиште и врло често се питам да ли ћу доћи или не, због одрона, пута, а чак сам морао и друго ауто да купим за овај пут-причају возачи.

Из Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ кажу да је у току постављање саобраћајне сигнализације и припрема терена за радове који ће се изводити  на магистралном путу Фоча-Сарајево, дионица Добро Поље-Миљевина.

- Данас почињу радови на рушењу тунелске цијеви у тунелу број 58, због чега ће према рјешењу Министарства саобраћаја и веза РС доћи до тоталне обуставе саобраћаја за сва возила и важиће до 29. марта - потврђено је Радио Фочи у овом предузећу.

За вријеме обуставе саобраћаја, путничка  возила биће преусмјеравана  на регионалне путне правце Добро Поље-Јажићи и Јажићи-Јелашица-Миљевина, а путничка и теретна возила на магистралне путне правце Фоча-Устиколина-Гребак-Загор-Делијаш-Трново или Фоча-Устипрача-Рогатица-Соколац-Сарајево, те  уз ограничење за возила до 12 тона на дионици Саставци-Устипрача.

Одрони камења на магистралном путу Фоча-Сарајево неријетко за посљедицу имају саобраћајне незгоде, материјалну штету на возилима, па чак и несреће са смртним исходом. Подсјећамо, у новембру прошле године на овој дионици, у мјесту Добро Поље, возач камиона погинуо је када је на возило при изласку из тунела пала стијена  и усмртила га.

Новинар: Радмила Првуловић

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Анонимно 06.03.2024. 09:26
    A zadovoljni smo putem Foca - Scepan Polje. :D
  • Generic placeholder image
    Sanja 06.03.2024. 03:34
    Zbog ovog treba otjerati SNSD u politicku istoriju. Samo grade po Laktasima a ovom narodu ponekad zakrpe rupe
  • Generic placeholder image
    Imre 05.03.2024. 20:26
    a kad je taj put uopste valjao???jedina mu svrha bio sverc
  • Generic placeholder image
    Građanin 05.03.2024. 18:54
    Taj put je tipičan pokazatelj odnosa ove vlasti prema građanima uopšte, a posebno prema ovoj regiji, jadno i žalosno da je put bio bolji prije dvadeset godina nego danas!
Повезане вијести
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 23m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    10h 21m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    18h 47m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    17h 2m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    18h 41m
    0