Vozači saniteta imaju neprocjenjivu ulogu u borbi za život pacijenta

18.08.2023. 14:08
0
IZVOR: katera.news

Vozači saniteta imaju neprocjenjivu ulogu u borbi za život pacijenta i u svakom trenutku su svjesni odgovornosti za pacijente koje prevoze, kao i za druge učesnike u saobraćaju.

Nebojša Stupar, šef Službe za tehničko-uslužne poslove u  Bolnici „Srbija“ Istočno Sarajevo, rekao je da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi zaposleno sedam vozača, zajedno sa njihovom šefom Slavkom Kneževićem.

- Rad vozača je organizovan u turnusu i uvijek su na raspolaganju. Šef voznog parka vodi računa o rasporedu vozača, transportima, ispravnosti vozila, što je jako teško jer vozila postižu ogromnu kilometražu u toku godine - istakao je Stupar.

Šef voznog parka Slavko Knežević naglasio je da posao vozača saniteta jako odgovoran i stresan, naročito zbog pacijenata koji su životno ugroženi, kao i udaljenosti UKC-a Republike Srpske, gdje najčešće i voze.

- O tome koliko vrijeme može biti presudno u borbi za život, najviše mogu da svjedoče vozači koji su dostupni 24 časa dnevno. Kada se desi hitna situacija, oni su ti koji zajedno sa medicinskom pratnjom prevoze pacijenta do druge ustanove - naveo je Knežević.

Komentari 0
Povezane vijesti
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe
Za volanom bez pojasa i to uz telefon Za volanom bez pojasa i to uz telefon
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    5h 55m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 39m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    20h 52m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    17h 6m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    21h 58m
    0