Vozilo sa novcem za plate i penzije Srba vraćeno sa Jarinja

07.02.2024. 14:37
1
IZVOR: srna.rs

Vlasti samoproglašenog Kosova nisu danas dozvolile da srpski dinari namijenjeni za plate, penzije i druga primanja Srba dospiju na prostor južne srpske pokrajine jer su blindirano vozilo sa novcem vratile sa Jarinja bez ikakvog obrazloženja.

U Narodnoj banci Srbije /NBS/ rečeno je da je novac bio u dinarima i da je upućen iz filijale u Kragujevcu prema svim višegodišnjim ustaljenim i vrlo preciznim procedurama u trezor u Leposaviću.

Novac na Jarinje je stigao u 11.00 časova gdje je trebalo da ga preuzme vozilo britanske firme "Henderson" koja je licencirana za transport novca i sa kojom NBS godinama uspješno sarađuje, prenosi "Kosovo onlajn".

Riječ je o prvom transportu novca nakon 1. februara i stupanja na snagu uredbe vlasti samoproglašenog Kosova o zabrani prometa srpskog dinara.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Mladen 07.02.2024. 20:20
  Imam sjajnu vest za gradjane Srbije…!
  Hajde , propalico, reci Jesu li Srbi na Kosovu i Metohiji gradjani Srbije ili si ih prodao u zamjenu za jos koji dan tvoje tiranije na vlasti.
Povezane vijesti
Vrijeđao Srbe i Makedonce: UEFA kaznila albanskog reprezentativca Vrijeđao Srbe i Makedonce: UEFA kaznila albanskog reprezentativca
Otmica srpskih rudara u "Belaćevcu" - početak kampanje masovnog zločina nad Srbima Otmica srpskih rudara u "Belaćevcu" - početak kampanje masovnog zločina nad Srbima
Prije 32 godine s područja Tuzle protjerano oko 5.500 Srba Prije 32 godine s područja Tuzle protjerano oko 5.500 Srba
Najčitanije
 • Godišnjica smrti Mike Antića - "Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem“
  2h 22m
  0
 • Održana vanredna skupština Džudo saveza Republike Srpske: Živko Milijaš izabran za predsjednika
  21h 40m
  2
 • Šta je Srbiji potrebno da sa dva boda prođe dalje?
  22h 58m
  0
 • Trebinjci ulovili soma na Bilećkom jezeru, dužine skoro dva metra
  15h 15m
  2
 • Najbrži način da rashladite automobil koji je bio parkiran na suncu
  23h 38m
  0