Vozilo sa novcem za plate i penzije Srba vraćeno sa Jarinja

07.02.2024. 14:37
1
IZVOR: srna.rs

Vlasti samoproglašenog Kosova nisu danas dozvolile da srpski dinari namijenjeni za plate, penzije i druga primanja Srba dospiju na prostor južne srpske pokrajine jer su blindirano vozilo sa novcem vratile sa Jarinja bez ikakvog obrazloženja.

U Narodnoj banci Srbije /NBS/ rečeno je da je novac bio u dinarima i da je upućen iz filijale u Kragujevcu prema svim višegodišnjim ustaljenim i vrlo preciznim procedurama u trezor u Leposaviću.

Novac na Jarinje je stigao u 11.00 časova gdje je trebalo da ga preuzme vozilo britanske firme "Henderson" koja je licencirana za transport novca i sa kojom NBS godinama uspješno sarađuje, prenosi "Kosovo onlajn".

Riječ je o prvom transportu novca nakon 1. februara i stupanja na snagu uredbe vlasti samoproglašenog Kosova o zabrani prometa srpskog dinara.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Mladen 07.02.2024. 20:20
    Imam sjajnu vest za gradjane Srbije…!
    Hajde , propalico, reci Jesu li Srbi na Kosovu i Metohiji gradjani Srbije ili si ih prodao u zamjenu za jos koji dan tvoje tiranije na vlasti.
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Na današnji dan počinjen najveći pokolj nad Srbima Na današnji dan počinjen najveći pokolj nad Srbima
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 47m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    4h 11m
    0
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    18h 55m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    4h 5m
    0
  • Tržište polovnjaka: 10 trikova koje koriste prevaranti
    21h 11m
    0