Возило са новцем за плате и пензије Срба враћено са Јариња

07.02.2024. 14:37
1
ИЗВОР: srna.rs

Власти самопроглашеног Косова нису данас дозволиле да српски динари намијењени за плате, пензије и друга примања Срба доспију на простор јужне српске покрајине јер су блиндирано возило са новцем вратиле са Јариња без икаквог образложења.

У Народној банци Србије /НБС/ речено је да је новац био у динарима и да је упућен из филијале у Крагујевцу према свим вишегодишњим устаљеним и врло прецизним процедурама у трезор у Лепосавићу.

Новац на Јариње је стигао у 11.00 часова гдје је требало да га преузме возило британске фирме "Хендерсон" која је лиценцирана за транспорт новца и са којом НБС годинама успјешно сарађује, преноси "Косово онлајн".

Ријеч је о првом транспорту новца након 1. фебруара и ступања на снагу уредбе власти самопроглашеног Косова о забрани промета српског динара.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mladen 07.02.2024. 20:20
    Imam sjajnu vest za gradjane Srbije…!
    Hajde , propalico, reci Jesu li Srbi na Kosovu i Metohiji gradjani Srbije ili si ih prodao u zamjenu za jos koji dan tvoje tiranije na vlasti.
Повезане вијести
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
На данашњи дан почињен највећи покољ над Србима На данашњи дан почињен највећи покољ над Србима
Затражене хитне акције међународне заједнице ради заштите Срба Затражене хитне акције међународне заједнице ради заштите Срба
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    7h 2m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    22h 32m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    22h 3m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    21h 46m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    9h 33m
    0