Vučić predložio Vučevića za novog predsjednika SNS-a

27.05.2023. 13:43
1
IZVOR: srna.rs

Predsjednik Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandar Vučić, predložio je na vanrednoj sjednici Skupštine te stranke da za novog lidera SNS-a bude izabran aktuelni ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

Vučić je rekao da je Vučević čovjek odan SNS-u i ideji samostalne i prosperitetne Srbije.

- Molim vas da vodite računa i brinete o Srbiji, a ja, naravno, brinuću o svim građanima, ne pada mi na pamet da idem od vas. Hvala vam za sve za ovih 11 godina, najponosniji sam čovek na svetu od kada vodim SNS - poručio je Vučić u početnom dijelu sjednice koji je bio otvoren za javnost.

On je istakao da je teška situacija na Kosovu i Metohiji, gdje albanski režim u Prištini provodi teror protiv srpskog naroda, a da se na Zapadu prave nevješti i naivni.

- Njihova je namera da tobože izađu sa nekim saopštenjem protiv njih, da time nas tobož zadovolje, a da u stvari mi moramo da se pomirimo sa onim što se naziva nova realnost, koja nikako ne ide u prilog srpskom narodu i koja je u suprotnosti sa svim potpisanim sporazumima i međunarodno javno-pravnim aktima i normama - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je poručio da će otpor srpskog naroda biti sve jači i snažniji.

- Ja se nadam mirnim i demokratskim sredstvima, ukoliko budu napadnuti na bilo koji drugi način, sasvim sam siguran da će se Srbi braniti. SNS mora da bude uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, ne smemo da dozvolimo Krajinu i progon Srpskog naroda - rekao je Vučić.

Vanredna sjednica Skupštine SNS-a održava se u Kragujevcu.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Soko 27.05.2023. 14:08
    Ja, farse mili brate...koje je ovo zamlaćivanje naroda.
Povezane vijesti
Izabrana nova Vlada Srbije na čelu sa Vučevićem Izabrana nova Vlada Srbije na čelu sa Vučevićem
Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle
Vučić zbog Srebrenice u UN šalje izaslanka sa pismom, evo šta će tražiti Vučić zbog Srebrenice u UN šalje izaslanka sa pismom, evo šta će tražiti
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    20h 4m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    19h 35m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    15h 51m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    19h 58m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    11h 46m
    2