Vuković: „Neistinito i neprofesionalno izvještavanje ATV“!

17.09.2019. 10:53
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.com

Demanti grada Istočnog Sarajeva na vijest ATV :

Na portalu ATV se juče na „kratko“, pojavio neistinit dio vijest pod naslovom „Istočno Sarajevo i ćirilica će se oduprijeti deklaraciji SDA“ koji se nažalost prenio i na druge portale i medije. Naime, pasus koji citiramo sa Klix.ba, a koji je preuzet iz Izvora Atv, je izmišljen i nije izgovoren od strane gradonačelnika Nenada Vukovića :

-Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je za ATV kako je lider SDA Bakir Izetbegović prije pet godina pokušao obrisati entitetsku liniju. - Tadašnje gradsko rukovodstvo predvođeno SDS-om pristalo je da u okviru obilježavanja sarajevskog atentata bude domaćin biciklistima. Ne gledajući suštinu, SDS-ovci su, naivno, otvorili vrata organizatorima Tour de France, ali i bošnjačkim željama. Baš tada je Izetbegović, kao bošnjački član Predsjedništva, iz Istočnog Sarajeva poslao poruke koje se danas mogu naći u usvojenoj deklaraciji. A,to je da želi da Sarajevo prisvoji sve prijeratne opštine u jednu regiju - kazao je Vuković“.

Našu tvrdnju da ovo nije rekao Vuković potvrđuje promjenjen sadržaj vijesti na portalu ATV nakon par sati, ali pod istim naslovom koji nažalost ne može da utiče na preuzetu neistinu na drugim portalima i medijima.

Da bi još jednom bio jasan, stav grada Istočnog Sarajeva je poznat i nedvosmislen, a to je da je Srpsko, danas Istočno Sarajevo činjenica i trajna kategorija u okviru Republike Srpske, te da kategorički odbijamo maštovite i sanjarske ideje SDA o Sarajevu sa opštinama Istočnog Sarajeva. Bakirove „integracije i reintegracije“ su zabava za njegovu partiju i potencijalne birače.

Takođe apelujemo na medije u Republici Srpskoj da ovakvim „nesmotrenim i neprofesionalnim greškama“ mogu dovesti u zabludu i konfuziju gledaoce, odnosno slušaoce i pratioce na portalima, što ne doprinosi istinitom izvještavanju o najvažnijim nacionalnim pitanjima za srpski narod i Republiku Srpsku.

Služba za odnose sa javnošću grada Istočno Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vuković: Predizborni plakat Sladoja nije problematičan Vuković: Predizborni plakat Sladoja nije problematičan
PDP-u žrijebanjem dodijeljen mandat u Domu naroda PDP-u žrijebanjem dodijeljen mandat u Domu naroda
Božović „očitao bukvicu“ ATV-u pa ih „natjerao“ da puste izjavu u cjelini Božović „očitao bukvicu“ ATV-u pa ih „natjerao“ da puste izjavu u cjelini
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    6h 31m
    0
  • Slani mafini
    15h 52m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    17h 47m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    15h 41m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    10h 10m
    3