Вуковић: „Неистинито и непрофесионално извјештавање АТВ“!

17.09.2019. 10:53
0
ИЗВОР: gradistocnosarajevo.com

Деманти града Источног Сарајева на вијест АТВ :

На порталу АТВ се јуче на „кратко“, појавио неистинит дио вијест под насловом „Источно Сарајево и ћирилица ће се одупријети декларацији СДА“ који се нажалост пренио и на друге портале и медије. Наиме, пасус који цитирамо са Klix.ba, а који је преузет из Извора Атв, је измишљен и није изговорен од стране градоначелника Ненада Вуковића :

-Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је за АТВ како је лидер СДА Бакир Изетбеговић прије пет година покушао обрисати ентитетску линију. - Тадашње градско руководство предвођено СДС-ом пристало је да у оквиру обиљежавања сарајевског атентата буде домаћин бициклистима. Не гледајући суштину, СДС-овци су, наивно, отворили врата организаторима Tour de France, али и бошњачким жељама. Баш тада је Изетбеговић, као бошњачки члан Предсједништва, из Источног Сарајева послао поруке које се данас могу наћи у усвојеној декларацији. А,то је да жели да Сарајево присвоји све пријератне општине у једну регију - казао је Вуковић“.

Нашу тврдњу да ово није рекао Вуковић потврђује промјењен садржај вијести на порталу АТВ након пар сати, али под истим насловом који нажалост не може да утиче на преузету неистину на другим порталима и медијима.

Да би још једном био јасан, став града Источног Сарајева је познат и недвосмислен, а то је да је Српско, данас Источно Сарајево чињеница и трајна категорија у оквиру Републике Српске, те да категорички одбијамо маштовите и сањарске идеје СДА о Сарајеву са општинама Источног Сарајева. Бакирове „интеграције и реинтеграције“ су забава за његову партију и потенцијалне бираче.

Такође апелујемо на медије у Републици Српској да оваквим „несмотреним и непрофесионалним грешкама“ могу довести у заблуду и конфузију гледаоце, односно слушаоце и пратиоце на порталима, што не доприноси истинитом извјештавању о најважнијим националним питањима за српски народ и Републику Српску.

Служба за односе са јавношћу града Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић „очитао буквицу“ АТВ-у па их „натјерао“ да пусте изјаву у цјелини Божовић „очитао буквицу“ АТВ-у па их „натјерао“ да пусте изјаву у цјелини
Миличевић и Вуковић вратили се са ходочашћа за малу Магдалену Миличевић и Вуковић вратили се са ходочашћа за малу Магдалену
Док је Тривићева говорила пред ТВ камерама, Вуковића и Бабаља гађали каменом Док је Тривићева говорила пред ТВ камерама, Вуковића и Бабаља гађали каменом
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    14h 46m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    14h 26m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    17h 49m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    18h 46m
    12
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    15h 43m
    0