Vulin podnio ostavku na mjesto direktora BIA

03.11.2023. 15:45
9
IZVOR: rtrs.tv

Aleksandar Vulin podnio je danas neopozivu ostavku na mjesto direktora Bezbjednosno informativne agencije Srbije.

Izjavu Aleksandra Vulina prenosimo u cijelosti:

Predsednik Aleksandar Vučić i Srbija susreću se sa pretnjama i ucenama koje se mogu porediti samo sa austrougarskim ultimatumom iz 1914. godine. Od nas se traži da priznamo Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija. Ukoliko bi pristali da to i učinimo sledeći zahtev bi bio proterivanje kineskih investicija, bezuslovna tehnološka i ekonomska zavisnost od Zapada, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvatanje zapadnih vrednosti u kojima nema mesta za tradicionalnu porodicu i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu.

SAD i EU traže moju glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji. Nisam uzrok ucena i pritisaka na Srbiju i srpski svet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucene i pritiske na Srbiju i srpski svet. Zato podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora BIA.

Sankcije koje su uvedene meni jesu dokaz moje uporne borbe za jedinstvo Srba, ali uvođenje sankcija Srbiji, za šta bi se iskoristilo moje dalje rukovođenje BIA, bile bi dokaz moje sebičnosti. Prvi pokazatelj ispravnosti moje odluke biće licemerne izjave funkcionera SAD i EU u kojima će se zaklinjati da nisu ni hteli da nam uvedu kazne i sankcije.

Moja ostavka neće promeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahteve i ucene. Sankcije Rusiji nisu dobili, srpsko priznanje Kosova nisu dobili, ali jednu srpsku glavu jesu. Odbijam da zbog bilo kog položaja postanem dio antiruske i antisrpske histerije, da prestanem da brinem o Republici Srpskoj i njenom opstanku i da prestanem da verujem u neminovnost ujedinjenja Srba i stvaranja srpskog sveta, odbijam da odustanem od politike vojne neutralnosti i bratstva sa Rusijom i Kinom.

Ovo je mala pobeda SAD i EU, ali i moja velika pobeda jer sam dokazao da su Srbija i srpski narod vredni svake žrtve. Mala je moja žrtva u odnosu na veličinu svetinja koje branim.

Zahvaljujem se predsedniku Vučiću na prilici da branim Srbe i Srbiju i molim ga da ostane predsednik svih Srba, poslednji slobodni vođa u Evropi, na ponos svih Srba. Nadam se da ćemo i u ovim izborima zajedno voditi borbu za slobodnu Srbiju.

Komentari 9
  • Generic placeholder image
    Pale 04.11.2023. 19:56
    Boze sacuvaj kakve komentare ostavljate. Vucic je drzavnik kakvog SRBI nisu imali nikada. To jd covjek zahvaljujuci kojem vecinaaaaa Srba spava mirno. STIDITE SE
  • Generic placeholder image
    mr dupli 04.11.2023. 09:02
    e necu moci zaspati
  • Generic placeholder image
    Mladen 04.11.2023. 03:40
    Gusle moje i gudalo tanko..
    E tako, da te jos samo u pjesmu stavimo, slavimo i u epskog junaka uzdignemo.
    Ali, na nasu srecu, na nasu VEEELIKUUU srecu, zahvaljujuci internetu koga danas imamo a ne dva programa drzavne tv kao u vrjeme tvoje baba jule znamo da si isto smece kao i gospodin parizer i sva bulumenta oko vas.
    Naciju ste unistili, drzavu rasprodali za sicu, siptarima dali Kosovo, omladinu otjerali da kuluce po bjelom svjetu , masakr u skoli, Mladenovac, Banjska…..
    Olosi najgori.
  • Generic placeholder image
    Iskreno42 03.11.2023. 21:29
    Hoće li kod nas biti bilbordi podršku ovom cirkuzantu?
  • Generic placeholder image
    mesija 03.11.2023. 19:35
    guzichino sljepilo bajo, obnevidjeli su i veci junaci od tebe
  • Generic placeholder image
    DD za 03.11.2023. 18:58
    Nije on kriv ništa. On samo primjer šta je Vučić u stanju da uradi da bi imao komotnu skupštinsku većinu. Podsjećam vas da je Vulin, bio u doba Vučićeve vladavine ministar i odbrane i unutrašnjih poslova
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 03.11.2023. 18:26
    Jako smo se nasekirali zbog ove informacije.
  • Generic placeholder image
    Petar 03.11.2023. 18:04
    Ti i tvoja obavještajna agencija, je cirkus od države, zato je Srbija i došla na takav stepen....cirkuzante jedan.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 03.11.2023. 16:52
    Kakva smijurija od države u kojoj je ovaj ljigavac direktor glavne obavještajne agencije.
Povezane vijesti
Direktorka „Ribnikara“ podnijela ostavku Direktorka „Ribnikara“ podnijela ostavku
Ministar prosvjete u Srbiji podnio ostavku (FOTO) Ministar prosvjete u Srbiji podnio ostavku (FOTO)
Šarović tražio da ga imenuju u Dom naroda BiH, a SDS odgovorio Šarović tražio da ga imenuju u Dom naroda BiH, a SDS odgovorio
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    18h 33m
    9
  • Sutra praznik Cvijeti
    18h 39m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    18h 47m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    21h 4m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    9h 28m
    0