Za osumnjičenima u aferi "Tunel" tragali u okolini Jahorine

28.09.2023. 12:48
0
IZVOR: glassrpske.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske obavili su pretrese na nekoliko lokacija u okolini Jahorine kako bi se utvrdilo da li se osobe osumnjičene za kopanje tunela ispod Višeg suda kriju na tom području, piše RTCG.

Pretresi su sprovedeni nakon što su crnogorski istražni organi informisali kolege da su osumnjičeni pobjegli na teritoriju BiH.

Kako saznaje Portal RTCG od izvora bliskim istražnim organima u BiH, za sada niko nije uhapšen ali su nađeni korisni dokazi i informacije koji mogu biti od velike pomoći Upravi policije Crne Gore. Tačan datum kada su pretresi obavljeni nije poznat, ali izvori RTCG ističu da je to urađeno nedugo nakon što je utvrđeno da su osumnjičeni prešli na teritoriju BiH.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske su ranije potvrdili da su dostavili podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju "Tunel".

- MUP Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou. U okviru predmeta „Tunel“ dostavili smo Upravi policije Crne Gore relevantna saznanja kojima smo raspolagali, a koja su se pokazala korisnim za tu istragu - saopštili su iz MUP-a Srske.

Pretresi su počeli nakon što je MUP Srpske dobio informaciju da su pojedini osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda prešli na teritoriju BiH. Navodno prešli su preko graničnog prelaza Šćepan Polje nakon što su je u Podgorici otkriveno da je tunel prokopan.

Policija je na tragu i ženi koja je pomagala kopačima tunela, K.B.

Prema nezvaničnim informacijama, istražioci provjeravaju da li je ona zloupotrijebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka,  koja je zaposlena je u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Od prije nekoliko dana, K.B. se gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio je nedavno da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali V.M. (32), M.M, (53), D.J. (30) i V.E. (32), svi državljani Srbije.

Slika

Foto: glassrpske.com

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gdje se nalaze brzo biti uhapšeni s obzirom na to da su, kako je kazao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO) Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO)
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    14h 6m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    13h 48m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    14h 42m
    7
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    11h 37m
    0
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    10h 39m
    0