Za sve ljubitelje prirode i biciklizma 29. juna u Sokocu brdska vožnja

26.06.2024. 14:35
0
IZVOR: infocentar.ba

Četvrta po redu brdska biciklistička vožnja „Romanija zove“ okupiće preko 150 učesnika, koje čeka staža dužine 45 kilometara.

Vožnja će se, prema riječima jednog od organizatora Bana Biljića, održati 29. juna od 10 časova u Sokocu i biće jedna od najvećih po broju učesnika do sada.

- Događaj „Romanija zove“ je poznat po odličnim stazama i gostoprimstvu pa smo do ovih godina imali veliki broj učesnika. Ove godine se nadamo najvećem broju do sada. Dužina staze je 45 kilometara i prilagođena je ljudima koji su fizički aktivni ili se bave brdskim biciklizmom, nikako nije za početnike. Voziće se preko Talina, Ćavarina, Ozerkovića, Novoseoca, Dikalja, Vražića, Puhovca sve do sportske dvorane Sokolac odakle je i startna linija - rekao je on.

On je istakao za "Info centar" da ove godine imaju tu čast da ugoste učesnike Čiker MTB maratona „Biciklom po Srbiji i Republici Srpskoj“ koji će zajedno sa učesnicima „Romanija Zove“ da voze jedan dio etape i zatim se odvajaju ka Palama.

- Takođe, pozivam i naše najmlađe sugrađane da se provozaju sa učesnicima od Sporstke dvorane, niz ulicu Cara Lazara, pa nazad preko stadiona uz pratnju članova Društva ljubitelja biciklizma „Romanija sajkling“ i pripadnika Policijske stanice Sokolac – rekao je Biljić.

 

Organizator ove sportske manifestacije je Društvo ljubitelja biciklizma „Romanija sajkling“, koje ovim skupom želi da promoviše biciklizam kao aktivan stil života koji donosi brojne prednosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najmlađi Sokočani u biciklističkoj vožnji Najmlađi Sokočani u biciklističkoj vožnji
Milovan Bjelica kandidat SDS-a za načelnika opštine Sokolac Milovan Bjelica kandidat SDS-a za načelnika opštine Sokolac
Prikupljeno 48 doza krvi u Sokocu Prikupljeno 48 doza krvi u Sokocu
Najčitanije
  • Govor vladike Nikolaja na Vidovdan 1916. godine
    22h 12m
    1
  • Konstantin Simić novi predsjednik konferencije beba u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    16h 1m
    0
  • Promovisan 41 diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike (FOTO)
    22h 22m
    0
  • Godišnjica rođenja Petra Kočića
    2h 44m
    0
  • Djevojčicu ubio grom na plaži na Halkidikiju
    15h 30m
    0