Za sve ljubitelje horor filmova izdvojili smo 5 najboljih (VIDEO)

05.11.2020. 21:33
0
IZVOR: magazin.novosti.rs

Horori treba da izazovu strah, strepnju i užas. Tematika horor filmova uglavnom je vezana za smrt i mistične događaje. U svakom hororu centralni lik je negativan.

1. Užas iz dubine

"Užas iz dubine" je britanski horor film iz 2005. godine, scenariste i reditelja Nila Maršala. Grupa bliskih prijateljica koje su na godišnjem odmoru nalazi se zarobljena u kompleksu pećina. Ubrzo počinje da ih proganja nepoznata sila koja vreba u senkama.

 

2. Otvori vrata pravom  

"Otvori vrata pravom" je romatnični horor film iz 2008. godine u režiji Tomasa Alfredsona. Zasnovan je na istoimenoj knjizi pisca Johana Lindkvista, koja je objavljena 2004. godine. Priča o dvanestogodišnjem Oskaru, osetljivom i anksioznom dečaku, i njegovom prijateljstvu sa neobičnom devojčicom Eli, njegovom vršnjakinjom koja se pojavljuje samo noću i čiji dolazak obeležava niz čudnih nestanaka i ubistava.

 

3. Duhovi u nama

"Duhovi u nama" je psihološki horor film iz 2001. godine, koji je režirao španski režiser Aleksandro Amenaber. Radnja se odvija 1945. godine. Grejs je religiozna majka, koja živi u staroj kući na ostrvu Džerzi. U kući živi sa poslugom i decom koja imaju alergiju na sunčevu svetlost, tako da se kuća stalno nalazi u mraku. Njena deca joj govore da vide duhove u kući, što ljuti njihovu majku. Međutim, kako vreme prolazi i ona počinje da čuje neobjašnjive zvukove, i počinje da veruje da je kuća ukleta.

 

4. Slagalica strave

"Slagalica strave" je američki je horor film iz 2004. godine. Radnja prati dvojicu nesrećnika koji se bude vezani u lancima u prostorijama serijskog ubice koji sebe naziva Džigsou. Oni moraju da prate određena uputstva kako bi uspeli da se oslobode.

 

5. Sirotište

"Sirotište" je španski natprirodni horor iz 2007. godine. Radnja je usredsređa na tri lika: bračnog para Lauru i Karlosa i njihovog usvojenog sina Simona. Radnja je fokusirana na Lauru, koja se vraća u svoj dom iz detinjstva, sirotište. Ona planira da kuću pretvori u dom za decu sa invaliditetom, ali nakon svađe sa suprugom, Simon nestaje.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Vukmir: Za sada bez preporuke za nošenje maski Vukmir: Za sada bez preporuke za nošenje maski
Preporuka da rad na otvorenom bude prekinut od 12 do 16 časova Preporuka da rad na otvorenom bude prekinut od 12 do 16 časova
Ršumović: Tri knjige koje bi svako dijete trebalo da pročita Ršumović: Tri knjige koje bi svako dijete trebalo da pročita
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    21h 44m
    0
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    3h 19m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    19h 53m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    8h 34m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    6h 20m
    0