За све љубитеље хорор филмова издвојили смо 5 најбољих (ВИДЕО)

05.11.2020. 21:33
0
ИЗВОР: magazin.novosti.rs

Хорори треба да изазову страх, стрепњу и ужас. Тематика хорор филмова углавном је везана за смрт и мистичне догађаје. У сваком хорору централни лик је негативан.

1. Ужас из дубине

"Ужас из дубине" је британски хорор филм из 2005. године, сценаристе и редитеља Нила Маршала. Група блиских пријатељица које су на годишњем одмору налази се заробљена у комплексу пећина. Убрзо почиње да их прогања непозната сила која вреба у сенкама.

 

2. Отвори врата правом  

"Отвори врата правом" је роматнични хорор филм из 2008. године у режији Томаса Алфредсона. Заснован је на истоименој књизи писца Јохана Линдквиста, која је објављена 2004. године. Прича о дванестогодишњем Оскару, осетљивом и анксиозном дечаку, и његовом пријатељству са необичном девојчицом Ели, његовом вршњакињом која се појављује само ноћу и чији долазак обележава низ чудних нестанака и убистава.

 

3. Духови у нама

"Духови у нама" је психолошки хорор филм из 2001. године, који је режирао шпански режисер Александро Аменабер. Радња се одвија 1945. године. Грејс је религиозна мајка, која живи у старој кући на острву Џерзи. У кући живи са послугом и децом која имају алергију на сунчеву светлост, тако да се кућа стално налази у мраку. Њена деца јој говоре да виде духове у кући, што љути њихову мајку. Међутим, како време пролази и она почиње да чује необјашњиве звукове, и почиње да верује да је кућа уклета.

 

4. Слагалица страве

"Слагалица страве" је амерички је хорор филм из 2004. године. Радња прати двојицу несрећника који се буде везани у ланцима у просторијама серијског убице који себе назива Џигсоу. Они морају да прате одређена упутства како би успели да се ослободе.

 

5. Сиротиште

"Сиротиште" је шпански натприродни хорор из 2007. године. Радња је усредсређа на три лика: брачног пара Лауру и Карлоса и њиховог усвојеног сина Симона. Радња је фокусирана на Лауру, која се враћа у свој дом из детињства, сиротиште. Она планира да кућу претвори у дом за децу са инвалидитетом, али након свађе са супругом, Симон нестаје.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Вукмир: За сада без препоруке за ношење маски Вукмир: За сада без препоруке за ношење маски
Препорука да рад на отвореном буде прекинут од 12 до 16 часова Препорука да рад на отвореном буде прекинут од 12 до 16 часова
Ршумовић: Три књиге које би свако дијете требало да прочита Ршумовић: Три књиге које би свако дијете требало да прочита
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 51m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 46m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 34m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 40m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 8m
    0