Za vikend hladnije sa slabom kišom

15.04.2022. 21:15
0
IZVOR: srna.rs

 U Republici Srpskoj će za vikend biti hladnije vrijeme nego prethodnih dana sa slabom kišom, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutru i prije podne biće oblačno sa slabom kišom povremeno. Na jugu će biti suvo i sunčanije. Tokom dana biće hladnije, oblačno i uglavnom suvo. Vrlo slaba kiša će padati samo ponegdje, a poslije podne i uveče padavine i vjetar postepeno će jačati uz dalje zahlađenje.

Vjetar će u prvom dijelu dana biti slab do umjeren sjeverni, poslije podne i uveče jak, u Hercegovini i na planinama uz olujne udare. Minimalna temperatura vazduha od osam do 12, na jugu oko 15, a maksimalna od 14 do 18, na jugu do 22 stepena Celzijusova.

U nedjelju, 17. aprila, prije podne će biti oblačno, vjetrovito i hladnije sa slabom kišom, na planinama sa slabim snijegom. Na jugu suvo i sunčanije. Tokom dana biće hladnije i suvo uz postepeno razvedravanje i pojavu sunčanih perioda.

Duvaće umjeren do jak sjeverni vjetar, u Hercegovini uz olujne udare. Minimalna temperatura vazduha biće od jedan do šest, na jugu oko 10 stepeni, a maksimalna od osam do 15 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 18. aprila, jutro će biti hladno i suvo, u višim predjelima sa slabim mrazom. Tokom dana doći će do naoblačenja koje donosi slabu kišu, a u višim predjelima slab snijeg. Slab snijeg će padati i ponegdje u nižim predjelima na istoku. Minimalna temperatura vazduha od minus jedan do pet, a maksimalna od sedam do 13 stepeni Celzijusovih.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    17h 40m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    16h 24m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    11h 9m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    8h 8m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    8h 14m
    0