За викенд хладније са слабом кишом

15.04.2022. 21:15
0
ИЗВОР: srna.rs

 У Републици Српској ће за викенд бити хладније вријеме него претходних дана са слабом кишом, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутру и прије подне биће облачно са слабом кишом повремено. На југу ће бити суво и сунчаније. Током дана биће хладније, облачно и углавном суво. Врло слаба киша ће падати само понегдје, а послије подне и увече падавине и вјетар постепено ће јачати уз даље захлађење.

Вјетар ће у првом дијелу дана бити слаб до умјерен сјеверни, послије подне и увече јак, у Херцеговини и на планинама уз олујне ударе. Минимална температура ваздуха од осам до 12, на југу око 15, а максимална од 14 до 18, на југу до 22 степена Целзијусова.

У недјељу, 17. априла, прије подне ће бити облачно, вјетровито и хладније са слабом кишом, на планинама са слабим снијегом. На југу суво и сунчаније. Током дана биће хладније и суво уз постепено разведравање и појаву сунчаних периода.

Дуваће умјерен до јак сјеверни вјетар, у Херцеговини уз олујне ударе. Минимална температура ваздуха биће од један до шест, на југу око 10 степени, а максимална од осам до 15 степени Целзијусових.

У понедјељак, 18. априла, јутро ће бити хладно и суво, у вишим предјелима са слабим мразом. Током дана доћи ће до наоблачења које доноси слабу кишу, а у вишим предјелима слаб снијег. Слаб снијег ће падати и понегдје у нижим предјелима на истоку. Минимална температура ваздуха од минус један до пет, а максимална од седам до 13 степени Целзијусових.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 33m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 6m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    20h 47m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    7h 47m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    5h 37m
    0