Za zapošljavanje 2.200 lica obezbijeđeno 10.900.000 KM

20.06.2020. 12:44
0
IZVOR: paljanskenovosti.ba

Na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske usvojen je Program zapošljavanja za ovu godinu od pet projekata, kojim je planirano zapošljavanje 2.200 lica i za koji je obezbijeđeno oko 10.900.000KM, rekao je direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

Prema njegovim riječima, iako je virus korona uticao na sve u Republici Srpskoj, pa tako djelimično i na rad Zavoda za zapošljavanje RS, uspješno su, uz pomoć Vlade Republike Srpske, obezbijeđena određena finansijska sredstva za Program za zapošljavanje, kao i do sad.

-Na sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske donesena je Odluka o raspisivanju Javnog poziva za dodjelu finansijskih sredstava po programima zapošljavanja, za koji će poslodavci širom Srpske moći aplicirati  već od ponedjeljka- istakao je Vujičić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je prvi projekat namijenjen zapošljavanju demobilisanih boraca, djece poginulih boraca u Odbrambeno – otadžbinskom ratu, dok se drugi projekat odnosi na zapošljavanje pripravnika i to djece poginulih boraca, kako sa visokom, tako i sa srednjom stručnom spremom, te ostalih lica koji imaju visoko obrazovnje.

Kako kaže direktor Zavoda za zapošljavanje RS, najviše sredstava izdvojeno je za projekat zapošljavanja ciljnih grupa u privredi, više od pet miliona KM, s namjerom da se kroz ovaj projekat zaposli više od 1.200 lica, a odvojena su sredstva i za projekat koji se odnosi na dokvalifikaciju i prekvalifikaciju.

On je dodao da Zavod za zapošljavanje RS ove godine, kada je u pitanju jedan od projekata, ostvaruje saradnju sa lokalnim zajednicama širom Srpske.

-Novost je projekat koji će biti realizovan u saradnji sa lokalnim zajednicama, gdje će udruženim sredstvima biti finasirana lica koja ispunjavaju uslove definisane pravilnicima Zavoda za zapšljavanje RS- objašnjava Vujičić.

On je izrazio sigurnost da će zainteresovanost poslodavaca za projekte Zavoda biti prilično velika kao i do sada, kao i nadu da će dešavanja u protekla dva mjeseca znatno uticati da ljudi pokažu još veće interesovanje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Damjan Škipina umjesto Miroslava Vujičića na čelu Zavoda za zapošljavanje Damjan Škipina umjesto Miroslava Vujičića na čelu Zavoda za zapošljavanje
Stepen dugotrajne nezaposlenosti i dalje visok Stepen dugotrajne nezaposlenosti i dalje visok
Vujičić: Smanjen broj nezaposlenih građana Republike Srpske Vujičić: Smanjen broj nezaposlenih građana Republike Srpske
Najčitanije
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    15h 54m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    14h 43m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    17h 20m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    17h 25m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    16h 53m
    0