Zabranjeno korištenje mobilnih telefona u OŠ "Pale"

02.05.2022. 18:55
11
IZVOR: katera.news

Školski odbor Osnovne škole „Pale“ na prijedlog uprave škole, donio je odluku o zabrani korišćenja pametnih uređaja za vrijeme trajanja nastave.

Prema ovoj odluci tokom boravka u školi, unutar školske zgrade i na vanjskom školskom terenu, mobilni telefoni i ostali uređaji moraju biti ugašeni i nalaziti se u školskoj torbi, saopšteno je iz OŠ "Pale".

U slučaju kršenja propisanog pravila, uređaj će biti oduzet i predat stručnoj službi škole. Roditelji ili staratelji učenika jedini će moći preuzeti oduzeti mobilni uređaj. Ukoliko se kršenje ovog pravila ponovi, učenik će biti sankcionisan u skladu s Pravilnikom o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti učenika Osnovne škole „Pale“ i u skladu s Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, naveli su iz ove škole.

Nastavnik ili učitelj moći će u svakom trenutku dozvoliti upotrebu pametnih uređaja u nastavne svrhe.

Komentari 11
  • Generic placeholder image
    Pale 04.05.2022. 17:05
    Ne vidim smisao u komentarima o nastavnicima,majkama,roditeljima...
    Jasno je kao dan da upotreba mobilnih u skoli predstavlja nedopustenu radnju. U skoli se uci,druzi,vaspitava,socijalizuje i nema potrebe za ovim uredjajima.
    Puna podrska za odluku,samo da se i sprovede dosljedno.
  • Generic placeholder image
    Pale 04.05.2022. 17:04
    Ne vidim smisao u komentarima o nastavnicima,majkama,roditeljima...
    Jasno je kao dan da upotreba mobilnih u skoli predstavlja nedopustenu radnju. U skoli se uci,druzi,vaspitava,socijalizuje i nema potrebe za ovim uredjajima.
    Puna podrska za odluku,samo da se i sprovede dosljedno.
  • Generic placeholder image
    Mala belegija 04.05.2022. 14:08
    Da li je ikome poznato da li su oduzeli nekome telefon? Koja je procedura vraćanja?
  • Generic placeholder image
    Majka 04.05.2022. 09:12
    Ima svakavih roditelja. Ima i svakakvih nastavnika. Na sve strane ima poltrona, kukavica koje ne smiju da se odupru sistemu, nego se u njega utapaju, a zatim povlače i našu djecu sa sobom. Država i ovaj nakaradni sistem uništavaju obrazovanje. Sistem nam zaglupljuje djecu. Svjetskim "moćnicima" nisu potrebni pametni, nego glupi. A naša pravoslavna crkva je decenijama uništavana od strane komunista, ali ipak nije uništena. A narod se odrekao Boga. Vaspitanje polazi iz kuće, ali je za vaspitanje odgovorno i društvo. A društvo nam je katastrofa upravo zato što većina roditelja za Boga ne zna, pa samim tim ni njihova djeca. Vidim da @penzionerka svojim komentarima dobrim dijelom cilja na majke, pominjući frizere, kozmetičare itd. Izvinjavam se ako griješim, ali žalosno je što se sva odgovornost, za vaspitanje djece prebacuje na majke. Znate li koliko ima majki i njihove djece, kojima bivši muževi prave neviđene probleme? Nemojte generalizovati i unaprijed osuđivati.
  • Generic placeholder image
    Dragče 03.05.2022. 22:37
    @penzionerka
    Ne mogu da se ne složim sa svim što ste napisali, ali ipak mislim da ne može poštar i učitelj (bilo kog nivoa) upoređivati. Poštar može da se napije i ne razdijeli penziju, a pijani učitelj bi nanio višestruku štetu.
    Ne kaže se slučajno, ako želiš da uništiš jednu državu prvo joj uništi školstvo.
    Kod nas je školstvo podbacilo, a pogotovo crkva, koja se može staviti u dio prosvete. Crkva je dobila priliku koja se dobija samo jednom u istoriji i oni je nisu bogougodno iskoristili.
    Sem crkava, đe su ktitori oni koji kupuju milost za ono za šta se milost ne daje, blaga koje su prikupili……a okolo sirotinja, pogotovo đeca gladuju.
    Oću da kažem vama je dato od Boga i naroda da budete prvi, s toga vaša odgovornost je i najveća.
  • Generic placeholder image
    Sanja 03.05.2022. 20:15
    A zamislite situaciju kada je nastavnik u toku nastave na instagramu i viberu.Naopako i čudno vrijeme!
  • Generic placeholder image
    Penzionerka 03.05.2022. 15:29
    @Dragče
    Naravno, u svim društvenim oblastima, u svim profesijama, ima ljudi koji nesavjesno obavljaju svoj posao pa i u prosvjeti. Na svu sreću, u prosvjeti su stalni nadzori, kontrole i sl., stoga je neodgovornost minimalna. Ali, da li ste možda kada u medijima vidjeli hajku na poštare, taksiste, prodavače, krojače, opštinske službenike...?Ne, naravno! Za sve što ne valja u ovom društvu krivi su prosvjetari, roditelji ni slučajno. Nemate pojma koliko ovih roditelja koji se osipaju na prosvjetu lično znam. I o koliko njih nemam najbolje mišljenje, kao o roditeljima! Da se razumijemo, ja sam i roditelj i prosvjetari, znam izazove koje nosi i jedno i drugo, no mislim da bi mnogi roditelji trebalo prvo da isprave svoje greške. Između frizera, kozmetičara, manikira, pedikira, fitnes treninga, kafića i sl., treba negdje "ugurati" i vrijeme za djecu.
  • Generic placeholder image
    Dragče 03.05.2022. 09:30
    @penzioner
    Vjerujem da, sve napisano, je tačno, i da se ništa nije promjenilo. Ja bih samo želio dodati da ni nastavnici ne odudaraju mnogo od gore navedenog. Većina nastavnika je bila dobra, ali je bilo i onih koji nisu zadovoljavali pedagoške norme. Bilo je iživljavanja nad djecom, kao što je batinjanje svih redom, vrijeđanje …, još kad se doda ovo što ste vi napisali dobijemo odgovor za sve ovo što bi željeli da je bolje u društvu.
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 03.05.2022. 00:31
    Još da se vrate školske uniforme i kecelje.
  • Generic placeholder image
    Roditelj 02.05.2022. 23:18
    Potpuno se slažem sa ovom odlukom. Da je sreće da i sve škole uvedu ovo pravilo. Zamislite situaciju gdje nastavnik predaje lekciju a pola djece na instagramu ili viberu. Strašno!
  • Generic placeholder image
    Penzionerka 02.05.2022. 21:10
    Evo prilike da se svi upoznate kakvih sve vajnih roditelja ima. Iako sam u penziji, sjajno me služi pamćenje. Sjećam se nekoliko vajnih očeva koji nikada nisu trijezni došli na roditeljski. Sećam se dvije majke koje su se na roditeljsko zamalo pa potukle (jedna je drugoj otela muža), sjećam se matere koja je ostavila četvoro dece, otišla sa ljubavnikom, a kćerkica joj u prvom razredu počela da piški na času, sjećam se divne bake koja je brinula o dvoje unučadi, otac im u zatvoru, a majka u provodu... Ima još, no dosta za ovaj put. A svemu su, ipak, krivi učitelji, zar ne?
Povezane vijesti
Zabranjen uvoz još jedne pošiljke jagoda iz Albanije u Srpsku Zabranjen uvoz još jedne pošiljke jagoda iz Albanije u Srpsku
Ruski i bjeloruski sportisti ne mogu na paradu u Parizu Ruski i bjeloruski sportisti ne mogu na paradu u Parizu
Dodik ne može primati platu ni preko pošte, ni preko blagajne Dodik ne može primati platu ni preko pošte, ni preko blagajne
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    39m
    8
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    20h 48m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    21h 53m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    15h 36m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    11h 50m
    0