Zaplijenjeno više od 15 kilograma marihuane, uhapšena dvojica

26.10.2019. 18:56
0
IZVOR: Srna

Osječka policija zaplijenila je više od 15 kilograma marihuane i uhapsila dvojicu muškaraca, saopšteno je danas iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Tokom istrage, osim droge, pronađene su puške, okviri za automatsku pušku i više stotina komada municije za automatsko, pištoljsko i lovačko oružje.

Pomoćnik načelnika kriminalističke policije Silvio Šimurda rekao je na konferenciji za novinare da su policajci u četvrtak, 24. oktobra, u šumi kod Sarvaša uočili nepoznatog muškarca sa dvije vreće, koje je bacio kada je policija tražila da se zaustavi, te počeo bježati.

Nakon hapšenja, utvrđeno je da je riječ o četredesetsedmogodišnjaku i da je vrećama bilo više od 10 kilograma marihuane i dvije puške, prenose hrvatski mediji.

Šimurda je naveo da je u nastavku istrage uhapšen je i četredesetosmogodišnjak koji se dovodi u vezi s ovim krivičnim djelom.

Prema nalogu osječkog Županijskog suda, u Sarvašu su pretresene kuće i druge prostorije u vlasništvu osumnjičenih, gdje su pronađene brojne stabljike, grane i osušeni vrhovi marihuane. Tada je pronađena i municija.

Osumnjičeni su odvedeni u pritvor i protiv njih će biti podnesena krivična prijava tužilaštvu u Osijeku.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšeno sedam osoba, zaplijenjeno oko 20 kilograma marihuane Uhapšeno sedam osoba, zaplijenjeno oko 20 kilograma marihuane
U Mokrom otkrivena plantaža marihuane, dva lica uhapšena U Mokrom otkrivena plantaža marihuane, dva lica uhapšena
U koferu nosio 21 kilogram marihuane U koferu nosio 21 kilogram marihuane
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    10h 17m
    0
  • Slani mafini
    19h 38m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    21h 33m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    19h 27m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    13h 56m
    3