Zatražene hitne akcije međunarodne zajednice radi zaštite Srba

15.03.2024. 18:52
0
IZVOR: srna.rs

Predstavnici Srpske liste zatražili su hitne i konkretne akcije međunarodne zajednice u zaštiti prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sprovođenje sporazuma koji predviđaju stvaranje Zajednice srpskih opština /ZSO/ i uslova za opstanak Srba na njihovim vjekovnim ognjištima.

U odvojenim sastancima sa šefom Kancelarije EU na Kosovu i Metohiji Tomašom Suniogom i direktorom Kancelarije visokog predstavnika OEBS-a za pitanje manjina Marekom Šćigelom ukazano je na institucionalno nasilje koje se svakodnevno sprovodi nad Srbima na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Srpske liste.

Na sastancima je ukazano i na svakodnevno kršenje prava srpskog naroda i eskalatorne poteze režima u Prištini koji ugrožavaju opstanak Srba, te na direktne posljedice odluke o ukidanju dinara kojom se najdirektnije udara na cijeli srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    16h 59m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    18h 14m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    22h 32m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    14h 7m
    0
  • Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
    22h 16m
    0