Затражене хитне акције међународне заједнице ради заштите Срба

15.03.2024. 18:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Представници Српске листе затражили су хитне и конкретне акције међународне заједнице у заштити права српског народа на Косову и Метохији, спровођење споразума који предвиђају стварање Заједнице српских општина /ЗСО/ и услова за опстанак Срба на њиховим вјековним огњиштима.

У одвојеним састанцима са шефом Канцеларије ЕУ на Косову и Метохији Томашом Суниогом и директором Канцеларије високог представника ОЕБС-а за питање мањина Мареком Шћигелом указано је на институционално насиље које се свакодневно спроводи над Србима на Косову и Метохији, саопштено је из Српске листе.

На састанцима је указано и на свакодневно кршење права српског народа и ескалаторне потезе режима у Приштини који угрожавају опстанак Срба, те на директне посљедице одлуке о укидању динара којом се најдиректније удара на цијели српски народ на Косову и Метохији.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    17h 13m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    16h 2m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    18h 39m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    18h 44m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    18h 12m
    0