Zavod za udžbenike u Istočnom Sarajevu zapošljavao nestručan kadar

08.12.2021. 21:17
4
IZVOR: capital.ba

Kršenje Zakona o javnim nabavkama i zapošljavanje nestručnog kadra samo je dio nepravilnosti koje su republički revizori pronašli prilikom kontrole Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Istočnom Sarajevu.

- Za nabavke usluga platnog prometa overdraft kredita, smještaja i ugostiteljskih usluga u ukupnom iznosu od 33.029 KM nisu poštovane procedure javnih nabavki, što nije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama - navela je Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske.

Zavod je od revizora dobio mišljenje s rezervom i o finansijskim izvještajima i o usklađenosti, a zamjerili su im i što nisu pribavljene garancije za uredno izvršenje ugovora za nabavku goriva, pribora za crtanje, školskih pernica i adaptaciju knjižare u Bijeljini, ukupne vrijednosti 202.420 KM, što nije bilo u skladu sa tenderom.

- Najmanje pet zaposlenih lica raspoređeni su ugovorom o radu na radna mjesta za koja ne ispunjavaju uslove propisane Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizciji radnih mjesta u Zavodu - upozoravaju revizori.

Kako su dodali, vrijednost građevinskih objekata je iskazana više za iznos od 54.151 KM, a investicionih nekretnina manje za navedeni iznos, čime je prekršen Pravilnik o kontnom okviru.

- Dugoročne odložene poreske obaveze su iskazane manje za iznos od 34.973 KM, a kratkoročne odložene poreske obaveze više za navedeni iznos, što takođe nije u skladu sa pomenutim Pravilnikom - naglasili su revizori.

Ni popis imovine i obaveza Zavoda nije organizovan u skladu sa Pravilnikom o načinu i rokovima vršenja popisa, a popisne liste za građevinske objekte, obaveze i potraživanja ne sadrže podatke o stvarnim stanjima.

Vanbilansna aktiva i vanbilansna pasiva iskazane su manje za iznos od 57.588 KM, jer vrijednost garancija za uredno izvršenje ugovora nije evidentirana u skladu sa Pravilnikom o kontnom okviru.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Pera iz DDR-a 09.12.2021. 12:07
    Kalinovački šerif, dezerter i ratni profiter, Radomir Sladoje Deba je tu zaposlio svoju mezimicu Elenu koja jedino zna da pući usne za selfije.
  • Generic placeholder image
    Kurčević Andrija 09.12.2021. 11:34
    broj zaposlenih u Zavodu premašuje broj zaposlenih u Željeznicama Indije ....
  • Generic placeholder image
    MARIJA J. 09.12.2021. 10:23
    Istina. Zaposle kurtu i murtu, sve preko stranke.
  • Generic placeholder image
    Dobrica 08.12.2021. 23:32
    Zavod je mjesto za zapošljavanje SNSD-ovaca, tj. lažnih direktora, zaposjelih u fotelju bez prethodno stečenog ikakvog radnog iskustva, SNSD-ovskih kćeri i sinova, koji su raskućili sve ono što je jedini pravi i odgovorni direktor Zavoda, Ranko Batinić, godinama domaćinski kućio. Ovaj sadašnji direktor se ponaša kao dijete kad se popne na trešnju. Ne slazi dok se ne u...!
Povezane vijesti
Dva rukopisa u užem izboru za nagradu "Sovica" Dva rukopisa u užem izboru za nagradu "Sovica"
Osam rukopisa u širem izboru za nagradu "Zlatna sova" Osam rukopisa u širem izboru za nagradu "Zlatna sova"
Za "Zlatnu sovu" konkurišu 24, a za "Sovicu" 14 rukopisa Za "Zlatnu sovu" konkurišu 24, a za "Sovicu" 14 rukopisa
Najčitanije
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    19h 25m
    4
  • Sahranjena Zorica Kusmuk
    18h 55m
    0
  • Urednica "Spin.info" saslušana u policijskoj stanici zbog krivične prijave za klevetu
    1h 37m
    1
  • Ko će prvi testirati rusku vakcinu protiv raka?
    16h 17m
    1
  • Kenjić i Pejušić donijeli preokret
    23h 17m
    0