Završen prvi upisni rok u prvi razred OŠ "Sokolac"

21.03.2021. 16:29
0
IZVOR: opstinasokolac.net

U Osnovnoj školi „Sokolac“ tokom ove sedmice, od 17. do 19. marta, vršena je evidencija djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole. U prvi razred upisuju se djeca koja zaključno sa 31.8. tekuće godine navršavaju šest godina. Na zahtjev roditelja, u prvi razred mogu biti upisana i djeca koja do kraja tekuće godine navršavaju šest godina, ukoliko komisija za upis procijeni da je dijete spremno za polazak u školu. U prvi razred upisuje se i dijete starije od šest godina koje do tada, zbog objektivnih razloga, nije bilo upisano u školu.

Direktor ove školske ustanove Đorđe Rajić kazao je da je u toku ova tri dana prijavljeno 75 prvačića, te da taj broj nije konačan.

- Očekujemo da će do početka školske godine broj prvačića biti nešto veći s obzirom na to da se u avgustu organizuje i drugi upisni rok. Termini testiranja i dolaska učenika i roditelja u školu još nisu poznati, ali čim se utvrde, biće blagovremeno objavljeni- istakao je Rajić.

On je dodao da se, zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona, ove godine evidentiranje djece obavljalo isključivo telefonskim putem.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Poziv roditeljima za upis učenika u prvi razred OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Poziv roditeljima za upis učenika u prvi razred OŠ „Petar Petrović Njegoš“
U Srednjoškolskom centru „Pale“ planiran upis 168 učenika U Srednjoškolskom centru „Pale“ planiran upis 168 učenika
U Foči u dvije škole upisano 125 prvačića U Foči u dvije škole upisano 125 prvačića
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    11h 31m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    21h 49m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    21h 55m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    21h 53m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    10h 4m
    0