Završeni "Dani Filozofskog fakulteta"

23.05.2021. 09:59
0
IZVOR: SRNA

Međunarodnim naučnim skupom "Nauka i stvarnost" juče je zatvorena trodnevna manifestacija "Dani Filozofskog fakulteta", koja se održavala u Palama.

Manifestacija je okončana plenarnim predavanjem ambasadora Grčke u BiH Dimitriosa Papandreua u vezi sa velikim jubilejom - 200 godina od oslobođenja Grčke od Turaka.

Papandreu je zahvalio što je otvorio ovaj značajan naučni skup predavanjem, kao i za saradnju grčkog i srpskog naroda u velikim projektima oslobađanja od ropstva i borbe za nezavisnost za oba naroda.

On je podsjetio da su 1912. godine grčka i srpska vlada, sarađujući međusobno i sa drugim vladama, uspješno riješile pitanje oslobođenja evropske teritorije od osmanskog ropstva.

Dekan Filozofskog fakulteta Draga Mastilović zadovoljan je što je ove godine međunarodni skup "Nauka i stvarnost" okupio više od 170 učesnika sa više od 30 univerziteta širom svijeta.

-Zadovoljstvo nam je da su suorganizatori ovog naučnog skupa, Filozofskog fakulteta i francuski Univerzitet Poatjeu, Univerzitet Prvi decembar 1918 iz Alba Julije iz Rumunije, Pekinški univerzitet stranih jezika, Univerzitet Jaroslav Demidov iz Rusije i Filozofski fakultet Univerziteta u Mariboru u Sloveniji- naveo je Mastilović.

Prema njegovim riječima, ovo je dobra praksa i Filozofski fakultet će se truditi da u narednom periodu proširi spisak suorganizatora.

Manifestacija "Dani Filozofskog fakulteta" počela je Svečanom akademijom studenata Filozofskog fakulteta u četvrtak, 20. maja.

U okviru manifestacije juče je otvoren Centar za helenske studije i izložba "Grof Sava Vladislavić" i održano je veče poezije i promocija knjige "Modre žilice" pjesnika Đorđa Sladoja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prirodne nauke na izdisaju: Mladi ne upisuju fiziku i biologiju Prirodne nauke na izdisaju: Mladi ne upisuju fiziku i biologiju
Na Katedri za sinologiju Filozofskog fakulteta diplomiralo 100 studenata Na Katedri za sinologiju Filozofskog fakulteta diplomiralo 100 studenata
Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00 Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 29m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 20m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 7m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 33m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 15m
    0