Zbirka poezije ,,Ogledi u/o samoći“ čeka izdavača

22.03.2023. 10:45
0
IZVOR: srna.rs

Sokolački pjesnik Bojana Marković pripremila je drugu zbirku poezije pod naslovom „Ogledi u/o samoći“, koja će izaći iz štampe u naredna dva mjeseca, i to zadovoljstvo želi da podijeli sa čitaocima povodom Svjetskog dana poezije.

Ona za Srnu naglašava da je za proteklih godinu dana priredila nove stihove, iako je nakon prve knjige „Iščašeno pero“ najavila da će se pozabaviti prozom.

- Moje pjesme nisu čekale, redale su se i ponovo je taj broj dostigao pedesetak pjesama zrelih za svjetlo dana – da ne bi stajale u fioci - objašnjava Markovićeva.

Prema njenim riječima, drugom zbirkom pozabavila se malo ozbiljnije – pjesme su „možda malo zrelije i možda malo stilski drugačije urađene nego u prvoj zbirci, gdje je sve bilo naivno i početnički“.

Markovićeva još ne može reći ko će biti izdavač njene zbirke, ali će sigurno imati izdavača u Republici Srpskoj, o čemu će još porazgovarati sa svojim prijateljima – pjesnicima, koji su je podržali i njen rad ocijenili veoma dobrim i kod štampanja prvenca „Iščašenog pera“ 2021. godine.

- Pjesme su većinom melanholične i predstavljaju vid nekih mojih razmišljanja i viđenja – to je ono o čemu čovjek razmišlja kada ostane sam sa sobom, kada sagledava sebe i svijet oko sebe - navodi Bojana.

U ovoj zbirci naći će se, kako navodi, i nekoliko rodoljubivih pjesama, napisanih ranije.

Markovićeva je najavila da bi se njena druga zbirka poezije mogla naći pred čitaocima u naredna dva mjeseca, a do tada joj preostaje da se pozabavi lekturom, korekturom i ponudom neke od izdavačkih kuća.

Potpredsjednik Udruženja književnika Republike Srpske Aćim Todorović je, komentarišući prvu knjigu mlade sokolačke pjesnikinje „Iščašno pero“, naveo da Bojana Marković piše onako kako osjeća „prirodno, bez usilne apstrakcije i filozofske nedorečenosti, pa se stihovi odlikuju alegoričnim prikazom životvornih i pitkih kompozicija“.

Markovićeva je rođena u Sarajevu 1988. godine, osnovno i srednje obrazovanje stekla je na Sokocu, a potom završila novinarstvo na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ona već šest godina obavlja poslove novinara u lokalnom „Info centru“ na Sokocu, piše poeziju i prozu, a njene stihove, reportaže i kratke priče objavljuju brojni portali i časopisi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Najčitanije
  • Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
    23h 41m
    6
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    14h 22m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    23h 41m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    10h 34m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 55m
    0