Zbog nenošenja maski u Sarajevu od juče kažnjeno 149 osoba po 500 KM

08.03.2021. 11:46
0
IZVOR: klix.ba

Policija u Sarajevu počela je s aktivnijim kažnjavanjem onih koji usložnjavaju epidemiološku situaciju, odnosno ne ponašaju se u skladu s naredbama i preporukama kriznih štabova.

Potvrdio je to u izjavi za Klix.ba Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

- U protekla 24 sata kaženjeno je 149 osoba zbog nenošenja zaštitnih maski - rekao je Hadžiabdić.

Zbog nepoštovanja mjera policajci mogu izreći kazne koje se kreću od 500 KM do 1.500 KM, zavisno od prekršaja. Hadžiabdić objašnjava da se u konkretnim slučajevima radi o kaznama od 500 KM. Kao i kod ostalih kazni, ako budu plaćene osam dana od izricanja, iznos je duplo manji.

Podsjetimo, od petka, 5. marta u Sarajevu su značajno pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mjera, s tim da je prvog dana policija uglavnom provela upozoravajući građane.

Najavljeno je da će prvenstveno biti kontrolirano poštuje li se ograničenje kretanje od 23:00 do 05:00 sati i propisno nošenje zaštitinih maski na javnom mjestu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježavanje 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA Obilježavanje 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Potvrđena optužnica protiv vlasnice čiji su psi izujedali ženu Potvrđena optužnica protiv vlasnice čiji su psi izujedali ženu
Najčitanije
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    22h 40m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    8h 39m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    7h 6m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    8h 58m
    0
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    1h 33m
    0