Због неношења маски у Сарајеву од јуче кажњено 149 особа по 500 КМ

08.03.2021. 11:46
0
ИЗВОР: klix.ba

Полиција у Сарајеву почела је с активнијим кажњавањем оних који усложњавају епидемиолошку ситуацију, односно не понашају се у складу с наредбама и препорукама кризних штабова.

Потврдио је то у изјави за Klix.ba Мирза Хаџиабдић, гласноговорник Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево (МУП КС).

- У протекла 24 сата кажењено је 149 особа због неношења заштитних маски - рекао је Хаџиабдић.

Због непоштовања мјера полицајци могу изрећи казне које се крећу од 500 КМ до 1.500 КМ, зависно од прекршаја. Хаџиабдић објашњава да се у конкретним случајевима ради о казнама од 500 КМ. Као и код осталих казни, ако буду плаћене осам дана од изрицања, износ је дупло мањи.

Подсјетимо, од петка, 5. марта у Сарајеву су значајно појачане контроле поштовања епидемиолошких мјера, с тим да је првог дана полиција углавном провела упозоравајући грађане.

Најављено је да ће првенствено бити контролирано поштује ли се ограничење кретање од 23:00 до 05:00 сати и прописно ношење заштитиних маски на јавном мјесту.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 44m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    21h 8m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    16h 37m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    8h 14m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    7h 55m
    0