Због неношења маски у Сарајеву од јуче кажњено 149 особа по 500 КМ

08.03.2021. 11:46
0
ИЗВОР: klix.ba

Полиција у Сарајеву почела је с активнијим кажњавањем оних који усложњавају епидемиолошку ситуацију, односно не понашају се у складу с наредбама и препорукама кризних штабова.

Потврдио је то у изјави за Klix.ba Мирза Хаџиабдић, гласноговорник Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево (МУП КС).

- У протекла 24 сата кажењено је 149 особа због неношења заштитних маски - рекао је Хаџиабдић.

Због непоштовања мјера полицајци могу изрећи казне које се крећу од 500 КМ до 1.500 КМ, зависно од прекршаја. Хаџиабдић објашњава да се у конкретним случајевима ради о казнама од 500 КМ. Као и код осталих казни, ако буду плаћене осам дана од изрицања, износ је дупло мањи.

Подсјетимо, од петка, 5. марта у Сарајеву су значајно појачане контроле поштовања епидемиолошких мјера, с тим да је првог дана полиција углавном провела упозоравајући грађане.

Најављено је да ће првенствено бити контролирано поштује ли се ограничење кретање од 23:00 до 05:00 сати и прописно ношење заштитиних маски на јавном мјесту.

Коментари 0
Повезане вијести
Кадет извршио самоубиство на Полицијској академији у Сарајеву Кадет извршио самоубиство на Полицијској академији у Сарајеву
Становнике БиХ из земље "тјерају" политичке тензије и лош животни стандард Становнике БиХ из земље "тјерају" политичке тензије и лош животни стандард
Крајем јануара би требало бити ријешено питање "ковид потврда" у БиХ Крајем јануара би требало бити ријешено питање "ковид потврда" у БиХ
Најчитаније
 • Листа 10 мобилних телефона који највише зраче (ФОТО)
  15h 13m
  0
 • Аустралија депортује Ђоковића из земље
  2h 57m
  0
 • Миланко Чобовић прикупља податке за писање другог дијела књиге "Рођени да вјечно живе"
  17h 38m
  0
 • Јаке полицијске снаге на југу Косовске Митровице
  14h 0m
  0
 • Тужилаштво БиХ одустало од истраге против пет лица у случају "Тузланска капија" (ВИДЕО)
  15h 22m
  0