Ždrale i Mačar srebrni i bronzani na Evropskom kupu za juniore

20.03.2023. 17:06
0
IZVOR: katera.news

Džudisti „Randorija iz Istočnog Sarajeva Lazar Ždrale i Uroš Mačar okitili su se srebrnom i bronzanom medaljom na Evropskom kupu za juniore, održanom u Sarajevu.

Uroš Mačar je, kako navode iz ovog kluba, tek prva godina juniora, a svoju klasu je pokazao došavši do bronze u paklenoj konkurenciji od 40 takmičara.

- Imao je pet pobjeda i to sa predstavnicima Holandije, Srbije, Indije, Kanade (Gruzijac), i još jednog Kanađanina (Mongolac). Poražen je od Rumuna koji je peti na svijetu i dvije godine stariji od Uroša. Ovo mu je, poslije zlata u Kopru, druga EJU medalja – naveli su iz Džudo kluba „Randori“.

Lazar Ždrale, takođe prva godina juniora, do svoje treće EJU medalje zaredom došao je pobjedama nad Izraelcem, Hrvatom, Holanđaninom i još jednim Hrvatom i porazom u finalu od Gruzijca pod kanadskom zastavom.

- Lazar je pokazao veliko srce, hrabrost i klasu protiv starijih protivnika i u konkurenciji 32 takmičara iz 18 zemalja došao do srebrene medalje – naveli su iz Džudo kluba Randori.

Kako dodaju iz ovog kluba, nijedan od ova dva momka nije prepoznat kao potencijal za stipendiju Ministarstva ispred Džudo saveza Republike Srpske.

- Džudo savez Republike Srpske nije htio Uroša poslati na evropsko prvenstvo prošle godine, niti mu dati odobrenje za stipendiju Ministarstva. Većina stručnjaka Upravnog odbora odlučila je da ima boljih od njega u njihovim klubovima iako i oni dobro znaju da to nije istina. Pa nas zanima kako ćete pogledate dečka u oči – upitali su iz ovog kluba.

Iz Džudo kluba „Randori“ dodaju da su ove medalje 29 muške EJU medalje za klub i trenera Ljubišu Majdova, što, kako kažu, dokazuje da su fabrika šampiona.

-  I na ovom Evropskom kupu naši Uroš i Lazar su jedini iz BiH koji su stigli do medalja u muškoj konkurenciji, a moramo spomenuti i plasman Darka Topalovića na 5. mjesto (pet pobjeda) – rekli su iz ovog kluba.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zekićeva srebrna, Lalović bronzani na evropskom kupu u Sarajevu Zekićeva srebrna, Lalović bronzani na evropskom kupu u Sarajevu
Lalović prvak Republike Srpske Lalović prvak Republike Srpske
Lazarević i Mijović najuspješniji na memorijalu "Vinko Šamarlić" Lazarević i Mijović najuspješniji na memorijalu "Vinko Šamarlić"
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    18h 0m
    9
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    18h 14m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    18h 6m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    20h 31m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    8h 55m
    0