Zeleni sok koji rješava problem sa skrivenom masnoćom u tijelu

26.02.2022. 18:33
0
IZVOR: rs.sputniknews.com

Postoji piće puno hranljivih materija koje se lako priprema i može pomoći da se ubrza varenje i da se riješi problem sa opasnim tjelesnim masnoćama.

Središnji dio našeg tijela sadrži visceralnu – ili skrivenu – masnoću, koja nije vidljiva niti se može dodirnuti. Previše ove masti može povećati rizik od hroničnih zdravstvenih stanja kao što su bolesti srca i metabolički poremećaji.

Međutim, salo se može lako riješiti zelenim sokom od dva sastojka, kažu velnes stručnjaci. Evo šta treba da znate o tome.

Sok od korijandera

Stručnjaci tvrde da sok od korijandera može pomoći ljudima koji imaju velike količine visceralne masti u svom tijelu. Poznato je da korijander ima širok spektar ljekovitih aktivnosti koje uključuju antidijabetičke, antioksidativne i antikancerogene funkcije.

Objasnili su da je kombinacija listova, sjemena i cvijetova korijandera prepuna visokog sadržaja antioksidanata koji mogu da pomognu varenju i da se izbore sa mastima.

Mješanje sa sokom od limuna

Sok od korijandera je popularan za brzo mršavljenje. Djeluje tako što ubrzava vaš metabolizam, čime se brže sagorijeva više kalorija. Možda vam se neće dopasti njegov ukus, ali miješanje sa sokom od limuna poboljšava ukus i daje veći efekat.

Studija objavljena u časopisu „Journal of Agriculture & Biology“ istraživala je efekte dijetetskih suplemenata sa sjemenkama korijandera na skladištenje lipida visceralnog masnog tkiva kod pacova u rastu.

Glodari su hranjeni ili standardnom hranom za pacove ili hranom dopunjenom zdrobljenim sjemenom korijandera.

Istraživači su primjetili veliku razliku u visceralnoj masti među glodarima nakon nekoliko nedjelja.

Utvrđeno je da dodatak ishrani korijanderom povećava količinu mononezasićenih i polinezasićenih masnih kiselina u visceralnom masnom tkivu, a takođe smanjuje sadržaj masnih kiselina.

Korijander je takođe povećao odnos omega 3: omega 6 u visceralnom masnom tkivu, prenosi portal Magazin Novosti.

Dalje istraživanje objavljeno u časopisu „Journal of Animal and Veterinary Advances“ proučavalo je efekte suplementacije sjemenkama korijandera.

Ova studija je potvrdila hipolipidemijsku i antioksidativnu funkciju sjemena kod prepelice koja je smanjila taloženje abdominalne masti kod životinje. Prethodne studije su dokazale da listovi korijandera podstiču metabolizam povećavajući lučenje insulina, koji pomaže u kontroli šećera u krvi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Napitak za detoksikaciju organizma Napitak za detoksikaciju organizma
Najčitanije
 • Preminuo dr Dejan Kafka
  21h 31m
  7
 • Jovičić povlači kandidaturu, iz DNS-a pozvali da glasaju za Trivićevu?
  22h 41m
  4
 • Pisma čitalaca: Roditelji pišu peticiju, direktorici stranka čuva leđa
  23h 20m
  10
 • Upucan Radoje Zvicer, šef kavačkog klana teško ranjen?
  14h 36m
  0
 • OO SDS Kalinovik: Sprema se velika izborna prevara
  21h 2m
  7