Зелени сок који рјешава проблем са скривеном масноћом у тијелу

26.02.2022. 18:33
0
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Постоји пиће пуно хранљивих материја које се лако припрема и може помоћи да се убрза варење и да се ријеши проблем са опасним тјелесним масноћама.

Средишњи дио нашег тијела садржи висцералну – или скривену – масноћу, која није видљива нити се може додирнути. Превише ове масти може повећати ризик од хроничних здравствених стања као што су болести срца и метаболички поремећаји.

Међутим, сало се може лако ријешити зеленим соком од два састојка, кажу велнес стручњаци. Ево шта треба да знате о томе.

Сок од коријандера

Стручњаци тврде да сок од коријандера може помоћи људима који имају велике количине висцералне масти у свом тијелу. Познато је да коријандер има широк спектар љековитих активности које укључују антидијабетичке, антиоксидативне и антиканцерогене функције.

Објаснили су да је комбинација листова, сјемена и цвијетова коријандера препуна високог садржаја антиоксиданата који могу да помогну варењу и да се изборе са мастима.

Мјешање са соком од лимуна

Сок од коријандера је популаран за брзо мршављење. Дјелује тако што убрзава ваш метаболизам, чиме се брже сагоријева више калорија. Можда вам се неће допасти његов укус, али мијешање са соком од лимуна побољшава укус и даје већи ефекат.

Студија објављена у часопису „Journal of Agriculture & Biology“ истраживала је ефекте дијететских суплемената са сјеменкама коријандера на складиштење липида висцералног масног ткива код пацова у расту.

Глодари су храњени или стандардном храном за пацове или храном допуњеном здробљеним сјеменом коријандера.

Истраживачи су примјетили велику разлику у висцералној масти међу глодарима након неколико недјеља.

Утврђено је да додатак исхрани коријандером повећава количину мононезасићених и полинезасићених масних киселина у висцералном масном ткиву, а такође смањује садржај масних киселина.

Коријандер је такође повећао однос омега 3: омега 6 у висцералном масном ткиву, преноси портал Магазин Новости.

Даље истраживање објављено у часопису „Journal of Animal and Veterinary Advances“ проучавало је ефекте суплементације сјеменкама коријандера.

Ова студија је потврдила хиполипидемијску и антиоксидативну функцију сјемена код препелице која је смањила таложење абдоминалне масти код животиње. Претходне студије су доказале да листови коријандера подстичу метаболизам повећавајући лучење инсулина, који помаже у контроли шећера у крви.

Коментари 0
Повезане вијести
Напитак за детоксикацију организма Напитак за детоксикацију организма
Најчитаније
 • Породица - Црква у малом, а дијете највеће богатство и благослов
  22h 40m
  1
 • Изабрани вршиоци дужности чланова Предсједништва СДС-а
  21h 37m
  11
 • Најугроженијима 200 килограма свињског меса
  7h 19m
  3
 • Покренут поступак против Србије због истицања заставе у свлачионици
  21h 21m
  0
 • Тениски клуб „Војковићи“ освојио седам медаља у „Зетри“
  21h 51m
  0