ŽOK Jahorina organizuje memorijalni turnir posvećen Veselinki Slijepčević-Obradović

14.08.2019. 21:24
0
IZVOR: Katera

Ženski odbojkaški klub "Jahorina" iz Pala u sklopu Gospojinskih svečanosti, povodom Dana i krsne slave opštine Pale - Velike Gospojine, od 30. avgusta do 1. septembra 2019. godine organizuje Memorijalni turnir "Veselinka Slijepčević-Obradović", koji će biti međunarodnog karaktera.

Na ovom turniru posvećenom prerano preminuloj, bivšoj odbojkašici ŽOK "Jahorine" Veselinki Slijepčević-Obradović nastupiće najkvalitetnije trenutno ekipe iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pored domaćina turnira, ŽOK "Jahorine", pred paljansku publiku na parket SPC "Peki" izaćiće odbojkašice "Vizure" iz Rume, prošlogodišnje šampionke Srbije i redovne učesnice evropskih takmičenja, aktuelni osvajači Kupa Crne Gore ekipa "Galeba" iz Budve i aktuelni šampion BiH ekipa "Jedinstva" iz Brčkog.

Slika

Trener ŽOK "Jahorine" Danilo Tadić rekao je u izjavi za Kateru da je ponosan što će "Jahorina" imati priliku da se  na neki način oduži i oda veliku počast Veselinki Vesi Slijepčević-Obradović, koja ih je prerano napustila, a koja je ostavila neizbrisiv trag u paljanskoj odbojci.

-Vesa je zaslužila ovakav turnir, jer je ona svoju mladost i najbolje godine provela u dresu našeg kluba. Ostavila je neizbrisiv trag, kako u našem klubu i opštini, tako i u cijeloj državi - kaže Tadić.

Tadić dodaje da je svima u klubu velika želja da se ovakav turnir organizuje i u narednom godinama, u sklopu tradicionalnih Gospojinskih svečanosti, kako bi se na taj način njegovalo sjećanje na istaknutu odbojkašicu "Jahorine".

-Ovaj turnir je već sad od velikog značaja za naš klub i opštinu, ali i cijelu Republiku Srpsku iz razloga što će na njemu, ove godine, nastupiti najkvalitetniji timovi iz Srbije, Crne Gore i BiH. Cijenimo da je to odlična prilika da turnir takvog kvaliteta bude nazvan po našoj Vesi, koja je zaslužila da joj Pale odaju počast za sve što je uradila za naš klub i ovaj grad-, istakao je Tadić.

Tadić kaže da im je posebna čast što je ekipa "Vizure" iz Rume, prošlogodišnji šampion Srbije i dugogodišnji učesnik evropskih takmičenja, prihvatila poziv ŽOK "Jahorina" da učestvuje na predstojećem turniru.

-Želim da iskoristim priliku da se zahvalim predsjednicima klubova "Vizura" Zoranu Radojičiću, "Jedinstvo" Esadu Omerhodžiću i "Galeb" Nikoli Vujačiću i Rajku Tijaniću, koji su potvrdili prisustvo svojih klubova na memorijalu-, kaže Tadić.

Turnir će biti otvoren 30. avgusta u SPC "Peki", a polufinalni i finalni mečevi biće odigrani 1. septembra, čime će biti završene i ovogodišnje Gospojinske svečanosti, koje se održavaju povodom proslave Dana i krsne slave opštine Pale. 

 

Autor: Miljan Rašević

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Memorijal „Maja Mašić Vrbarac“: Sjećanje na proslavljenu odbojkašicu i kapitena OK „Maglić“ Memorijal „Maja Mašić Vrbarac“: Sjećanje na proslavljenu odbojkašicu i kapitena OK „Maglić“
Međunarodni memorijalni džudo turnir „Rajko Kušić“ 10. septembra u Palama Međunarodni memorijalni džudo turnir „Rajko Kušić“ 10. septembra u Palama
Počeo 5. Memorijalni odbojkaški turnir „Veselinka Slijepčević Obradović“ Počeo 5. Memorijalni odbojkaški turnir „Veselinka Slijepčević Obradović“
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    11h 52m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    10h 47m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    5h 35m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    6h 41m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    15h 9m
    0