ЖОK Јахорина организује меморијални турнир посвећен Веселинки Слијепчевић-Обрадовић

14.08.2019. 21:24
0

Женски одбојкашки клуб "Јахорина" из Пала у склопу Госпојинских свечаности, поводом Дана и крсне славе општине Пале - Велике Госпојине, од 30. августа до 1. септембра 2019. године организује Меморијални турнир "Веселинка Слијепчевић-Обрадовић", који ће бити међународног карактера.

На овом турниру посвећеном прерано преминулој, бившој одбојкашици ЖОK "Јахорине" Веселинки Слијепчевић-Обрадовић наступиће најквалитетније тренутно екипе из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Поред домаћина турнира, ЖОK "Јахорине", пред паљанску публику на паркет СПЦ "Пеки" изаћиће одбојкашице "Визуре" из Руме, прошлогодишње шампионке Србије и редовне учеснице европских такмичења, актуелни освајачи Kупа Црне Горе екипа "Галеба" из Будве и актуелни шампион БиХ екипа "Јединства" из Брчког.

Слика

Тренер ЖОK "Јахорине" Данило Тадић рекао је у изјави за Kатеру да је поносан што ће "Јахорина" имати прилику да се  на неки начин одужи и ода велику почаст Веселинки Веси Слијепчевић-Обрадовић, која их је прерано напустила, а која је оставила неизбрисив траг у паљанској одбојци.

-Веса је заслужила овакав турнир, јер је она своју младост и најбоље године провела у дресу нашег клуба. Оставила је неизбрисив траг, како у нашем клубу и општини, тако и у цијелој држави - каже Тадић.

Тадић додаје да је свима у клубу велика жеља да се овакав турнир организује и у наредном годинама, у склопу традиционалних Госпојинских свечаности, како би се на тај начин његовало сјећање на истакнуту одбојкашицу "Јахорине".

-Овај турнир је већ сад од великог значаја за наш клуб и општину, али и цијелу Републику Српску из разлога што ће на њему, ове године, наступити најквалитетнији тимови из Србије, Црне Горе и БиХ. Цијенимо да је то одлична прилика да турнир таквог квалитета буде назван по нашој Веси, која је заслужила да јој Пале одају почаст за све што је урадила за наш клуб и овај град-, истакао је Тадић.

Тадић каже да им је посебна част што је екипа "Визуре" из Руме, прошлогодишњи шампион Србије и дугогодишњи учесник европских такмичења, прихватила позив ЖОK "Јахорина" да учествује на предстојећем турниру.

-Желим да искористим прилику да се захвалим предсједницима клубова "Визура" Зорану Радојичићу, "Јединство" Есаду Омерхоџићу и "Галеб" Николи Вујачићу и Рајку Тијанићу, који су потврдили присуство својих клубова на меморијалу-, каже Тадић.

Турнир ће бити отворен 30. августа у СПЦ "Пеки", а полуфинални и финални мечеви биће одиграни 1. септембра, чиме ће бити завршене и овогодишње Госпојинске свечаности, које се одржавају поводом прославе Дана и крсне славе општине Пале. 

 

Аутор: Миљан Рашевић

 

Коментари 0
Повезане вијести
Меморијални турнир посвећен Веселинки Слијепчевић-Обрадовић
Најчитаније
 • Страдали деминери са Пала
  5h 28m
  0
 • Акција у Сарајеву – Ухапшен Паљанин осумњичен за убиство Дамира Остојића
  23.08.2019
  1
 • У напуштеној кући пронађена два тијела
  23.08.2019
  0
 • Жена из Требиња у фрижидеру нашла змију, дугу метар и по и агресивну
  23.08.2019
  0
 • На подручју Купреса погинула двојица деминера, а један повријеђен
  8h 14m
  0