„Zvezda“ lako u Splitu, „Partizan“ ubjedljivo bolji od „Zadra“

02.01.2023. 21:59
0
IZVOR: Tanjug/RTV

Košarkaši "Crvene zvezde" pobijedili su večeras u gostima ekipu "Splita" rezultatom 72:63 (19:17, 13:13, 26:14, 14:19) u meču 13. kola regionalne ABA lige.

Najefikasniji u ekipi "Crvene zvezde" bio je Ben Bentil sa 12 skoova, dok su Filip Petrušev i Nemanja Nedović dodali po devet. U ekipi aktuelnog šampiona ABA lige deset igrača se upisalo u strijelce. U domaćem timu najbolji je bio Luis Saliven sa 18 poena.

"Crveno-bijeli" se trenutno nalaze na prvom mjestu na tabeli ABA lige sa 11 pobjeda i samo jednim porazom, uz meč manje. Split je u donjem dijelu tabele sa četiri pobjede i devet poraza.

"Crvena zvezda" će u narednom kolu ABA lige gostovati ekipi "MZT"-a u Skoplju, dok će "Split" na svom terenu dočekati "Budućnost".

"Split" je bolje ušao u utakmicu i na početku prve četvrtine poveo 6:2. Uslijedila je serija košarkaša "Crvene zvezde" za izjednačenje u petom minutu, 8:8. Gosti su u finišu prve četvrtine poveli 19:14, ali je na kraju "Zvezda" prvi dio meča dobila 19:17. U drugoj četvrtini viđen je mali broj poena, a "Crvena zvezda" je prvo poluvrijeme riješila u svoju korist rezultatom 32:30.

"Crvena zvezda" je zaigrala angažovanije na početku treće četvrtine, a 24. minutu bilo je 44:35 za goste. "Crvena zvezda" je u posljednji dio meča ušli sa vođstvom od 58:44. "Crveno-bijeli" su u posljednjoj četvrtini održavali visoku prednost, a košarkaši "Splita" su u finišu meča uspejli da ublaže poraz. "Crvena zvezda" je na kraju slavila sa 72:63.

Ivanović: Znao sam da će biti težak meč, "Split" ima atipičan tim

Trener košarkaša "Crvene zvezde" Duško Ivanović priznao je večeras da je znao da će njegov tim imati težak meč protiv "Splita", koji je po njegovim riječima atipičan tim.

- Puno hvala za ovaj doček koji sam imao večeras, za sve one godine i divne trenutke koje smo proveli zajedno ovde i što su me ovde sa punom dvoranom vratili 30 godina unazad. Sportski svi znaju šta je bilo, ali ono van terena, moja porodica i ja, osećam Split kao moj grad - rekao je Ivanović na konferenciji za novinare.

Trener "Crvene zvezde" je rekao da je njegov klub imao previše izgubljenih lopti na ovom meču.

- Znao sam da će biti težak meč, Split ima atipičan tim, svi igraju puno situacije jedan na jedan, agresivni su, borbeni, nama je falilo prave borbe, imali smo 16 izgubljenih lopti, 14 skokova u napadu, teško je pričati sa tom statistikom. Naše ambicije su sledeća utakmica koju igramo da pobedimo, dalje od toga ja ne razmišljam - naveo je Ivanović.

On je odgovorio na pitanje novinara o razlikama u budžetima "Splita" i "Crvene zvezde".

- Različito je, danas je velika razlika u ekipama sa budžetima i teško je igrati se. Reći ću vam jednu stvar, kada smo mi igrali i osvajali sa Jugoplastikom, bila je ogromna razlika između Barselone i nas, možda ista kao sada. Ne igraju budžeti i novci, već pet na pet, to se igra - rekao je on.

Ivanović je priznao da košarkaši "Crvene zvezde" nisu dobro ušli u meč.

- Split je igrao svoju igru, davao je poene u tranziciji, mi nismo bili spremni na to. Kada jednom ne uđeš 100 odsto, onda tražiš, boriš se. Teško je vratiti se na to, uspeli smo, ali je bilo teško. Meni se sviđa kako Split igra, atipično, brzo, tranzicija, jedan na jedan, borbenost. Mislim da u sportu i u životu nema prevare i filozofije, ako hoćeš nešto da postigneš moraš da radiš. Ako nešto stvarno želiš, radićeš puno da to ostvariš. Svaki trener pomaže igračima da budu što bolji, ali je na kraju igrač taj koji će sebe da podigne ili neće. Trener može da ga tera, ali ako ne oseća i ne vidi gde mora bolje, onda je to kratkog daha - rekao je Ivanović.

On je odgovorio i na pitanje da li bi jednog dana mogao da bude trener "Splita".

- Ja sam odavno to rekao, nisam to ja, već profesor Aca Nikolić, da trener nikad ne zna ni gde će ni kada da ide - zaključio je Ivanović sa osmijehom.

Košarkaši "Mege" poraženi u Beogradu od "Cedevita Olimpije"

Košarkaši "Mege" poraženi su danas na svom terenu od ekipe "Cedevita Olimpije" rezultatom 96:82 (28:17, 22:23, 18:18, 28:24) u meču 13. kola regionalne ABA lige.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Kevin Ferel i Džošua Adams, koji su postigli po 21 poen. Kod domaćih, najbolji je bio Malkolm Kazalon sa 22 poena, dok je Ahmad Rori dodao 21.

"Mega" je pretposljednja na tabeli ABA lige sa tri pobjede i 10 poraza. "Cedevita Olimpija" je četvrta sa 10 trijumfa i dva poraza uz meč manje.

"Mega" će u narednom kolu na svom terenu dočekati FMP, dok će "Cedevita" igrati sa Borcem u Čačku.

Košarkaši "Partizana" ubjedljivo pobijedili "Zadar" u ABA ligi

Košarkaši "Partizana" pobijedili su večeras u Beogradu ekipu "Zadra" rezultatom 114:77 (34:25, 29:24, 27:15, 24:13) u meču 13. kola regionalne ABA lige.

Ovo je bila najubjedljivija pobjeda "Partizana" ove sezone u ABA ligi. Najefikasniji u ekipi "Partizana" bio je Tristan Vukčević sa 25 poena i devet skokova. Aleksa Avramović je postigao 16 poena. Balša Koprivica se uspješno vratio na teren poslije višemjesečne pauze zbog povrede. On je postigao 14 poena i imao je sedam skokova. Alen Smailagić i Joanis Papapetru su ubacili po 13 poena.

Kod gostiju, najbolji je Luka Božić sa 19 poena i 10 skokova, dok je Antonio Jordano dodao 13 poena.

"Crno-bijeli" poslije ovog trijumfa imaju skor od 11 pobjeda i dva poraza u ABA ligi. "Zadar" se nalazi u sredini tabele sa sedam trijumfa i šest poraza.

"Partizan" će u narednom kolu na svom terenu dočekati "Cibonu", dok će "Zadar" gostovati u Podgorici ekipi "Studentskog centra".

"Partizan" je dobro ušao u meč, a prvu četvrtinu je dobio rezultatom 34:25. Početkom druge četvrtine povrijedio se kapiten domaćeg tima "Partizana" Kevin Panter, koji je morao da izađe iz igre. Koprivica je sredinom druge četvrtine dobio ovacije sa tribina pošto se vratio na teren poslije višemječne pauze zbog povrede. Prednost "crno-bijelih" rasla je iz minuta u minut u nastavku meča, a u domaćem timu briljirao je Vukčević. "Partizan" je prvo poluvrijeme dobio rezultatom 63:49.

Košarkaši "Partizana" su nastavili sa odličnom igrom i u drugom poluvremenu, a na kraju su došli do ubjedljive pobjede od 114:77.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    12h 2m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    20h 54m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    14h 45m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    18h 30m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    9h 37m
    4