Лазар Матић нови носилац континенталне судијске лиценце у џију-џицу

19.09.2023. 16:01
0
ИЗВОР: katera.news

Судијски семинар у Подгорици одржан је од 15. до 17. септембра, у организацији Џију-џицу Интернационалне Федерације, а Лазар Матић био је једини учесник из Босне и Херцеговине.

Лазар, члан Џију-џицу клуба „Славија“, је једини судија који је том приликом промовисан у Континенталну Б судијску лиценцу, положивши теоретски и практични дио изванредним оцјенама.

Како су навели из Лазаревог клуба, он је практични дио полагао судивши отворено Балканско првенство на којем је учествовало скоро 1.300 такмичара.

- При завршетку такмичарске, Лазар се окренуо судијској каријери у којој, такође, има велике амбиције. Лазар важи за једног од најталентованијих и најперспективнијих судија са ових простора, с обзиром да је са тек 19. година постао континентални судија. Једног дана, циљ му је да постане судијски експерт – рекли су из Џију-џицу клуба „Славија“.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Коментари 0
Повезане вијести
Данијел Блажић и Лазар Матић селектовани за суђење на Европском првенству за младе у Букурешту Данијел Блажић и Лазар Матић селектовани за суђење на Европском првенству за младе у Букур...
Лазар Матић: Желим бити првак свијета! Лазар Матић: Желим бити првак свијета!
Лазар Матић најбољи спортиста општине Источно Ново Сарајево (ФОТО) Лазар Матић најбољи спортиста општине Источно Ново Сарајево (ФОТО)
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    22h 52m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    5h 43m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    8h 42m
    3
  • Навршило се 106 година од смрти Гаврила Принципа
    11h 18m
    0
  • Данас празник Цвијети
    11h 39m
    0