Лазар Матић: Желим бити првак свијета!

02.03.2023. 19:10
0
ИЗВОР: katera.news

Признања из локалне заједнице су увијек посебна, као и спознаја да суграђани цијене мој труд и рад, отпочиње разговор за портал „Катера“ Лазар Матић, најбољи спортиста општине Источно Ново Сарајево за 2022. годину.

- Бити најбољи спортиста општине као што је Источно Ново Сарајево је велико и озбиљно признање. Ова општина је богата врхунским спортистима и колективима чији чланови освајају медаље широм Европе и свијета – рекао је Матић, додајући да је посебно поносан јер ову награду добија други пут.

Осврнувши се на претходну годину, Лазар је истакао да је то била најуспјешнија година у његовој каријери.

- Постао сам јуниорски и сениорски првак Републике Српске, освајач европског купа у Марибору, као и освајач медаља у јуниорској и у сениорској конкуренцији. Постао сам првак Балкана другу годину узастопно. На првенству Европе сам освојио сребрну медаљу, а због прелома шаке, који сам задобио у борби, нисам могао да се борим у финалном мечу – рекао је он.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

У разговору за наш портал, Лазар је истакао да је круна његове каријере, најважнија медаља и уједно посљедња у 2022. години, управо сребрна медаља са свјетског првенства у Абу Дабију.

Ипак, признаје, медаља о којој сања и која му недостаје у колекцији је златна медаља са свјетског првенства.

- Мој недосањани сан је да постанем првак свијета – истакао је овај врхунски спортиста.

Говорећи о даљим плановима, Матић је рекао да ће због повреде рамена морати направити дужу паузу у спортској каријери.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

- Нажалост, у овој години имам највеће шансе да освојим титулу првака свијета, али ипак ћу морати причекати на остваривање дјечачког сна – рекао је наш саговорник.

А ми смо сигурни да за Лазара Матића нема недосањаних снова!

Лазар Матић је рођен 8. новембра 2003. године у Источном Сарајеву. Ученик је четвртог разреда Смјер за техничара информационих технологија у Средњој школи “28. јуни” у Источном Новом Сарајеву.

Носилац је црног појаса, национални је судија и члан Џијуицу клуба Славија од 2010. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: „Игманове“ дјевојке су из нашег града и заслужују услове какве имају и остали кошаркашки клубови (ФОТО) Шеховац: „Игманове“ дјевојке су из нашег града и заслужују услове какве имају и остали кош...
Из угла педагога - посљедице "доба мобилних телефона" за дјецу веома озбиљне Из угла педагога - посљедице "доба мобилних телефона" за дјецу веома озбиљне
Клепић: Источно Сарајево је град зимских спортова којем је неопходна ледена дворана (ФОТО) Клепић: Источно Сарајево је град зимских спортова којем је неопходна ледена дворана (ФОТО)
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  15h 45m
  6
 • Геноцид над „непоћуднима“ у НДХ: Злочин у Јеловцима и Раковцу - Пале 1943. године
  3h 57m
  4
 • Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег
  3h 53m
  1
 • Прије 24 године потписан Кумановски споразум
  4h 1m
  0
 • Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
  18h 27m
  0