Лазар Матић: Желим бити првак свијета!

02.03.2023. 19:10
0
ИЗВОР: katera.news

Признања из локалне заједнице су увијек посебна, као и спознаја да суграђани цијене мој труд и рад, отпочиње разговор за портал „Катера“ Лазар Матић, најбољи спортиста општине Источно Ново Сарајево за 2022. годину.

- Бити најбољи спортиста општине као што је Источно Ново Сарајево је велико и озбиљно признање. Ова општина је богата врхунским спортистима и колективима чији чланови освајају медаље широм Европе и свијета – рекао је Матић, додајући да је посебно поносан јер ову награду добија други пут.

Осврнувши се на претходну годину, Лазар је истакао да је то била најуспјешнија година у његовој каријери.

- Постао сам јуниорски и сениорски првак Републике Српске, освајач европског купа у Марибору, као и освајач медаља у јуниорској и у сениорској конкуренцији. Постао сам првак Балкана другу годину узастопно. На првенству Европе сам освојио сребрну медаљу, а због прелома шаке, који сам задобио у борби, нисам могао да се борим у финалном мечу – рекао је он.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

У разговору за наш портал, Лазар је истакао да је круна његове каријере, најважнија медаља и уједно посљедња у 2022. години, управо сребрна медаља са свјетског првенства у Абу Дабију.

Ипак, признаје, медаља о којој сања и која му недостаје у колекцији је златна медаља са свјетског првенства.

- Мој недосањани сан је да постанем првак свијета – истакао је овај врхунски спортиста.

Говорећи о даљим плановима, Матић је рекао да ће због повреде рамена морати направити дужу паузу у спортској каријери.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

- Нажалост, у овој години имам највеће шансе да освојим титулу првака свијета, али ипак ћу морати причекати на остваривање дјечачког сна – рекао је наш саговорник.

А ми смо сигурни да за Лазара Матића нема недосањаних снова!

Лазар Матић је рођен 8. новембра 2003. године у Источном Сарајеву. Ученик је четвртог разреда Смјер за техничара информационих технологија у Средњој школи “28. јуни” у Источном Новом Сарајеву.

Носилац је црног појаса, национални је судија и члан Џијуицу клуба Славија од 2010. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО) Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО)
Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО) Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО)
Од „браво“ и „свака част“ се не живи - Никола Пљеваљчић татами замијенио прекоокеанским бродом (ФОТО) Од „браво“ и „свака част“ се не живи - Никола Пљеваљчић татами замијенио прекоокеанским бр...
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    11h 10m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    6h 36m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    6h 46m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    6h 51m
    0
  • Српска легализује исплату плате у коверти
    5h 30m
    0