Lazar Matić novi nosilac kontinentalne sudijske licence u džiju-džicu

19.09.2023. 16:01
0
IZVOR: katera.news

Sudijski seminar u Podgorici održan je od 15. do 17. septembra, u organizaciji Džiju-džicu Internacionalne Federacije, a Lazar Matić bio je jedini učesnik iz Bosne i Hercegovine.

Lazar, član Džiju-džicu kluba „Slavija“, je jedini sudija koji je tom prilikom promovisan u Kontinentalnu B sudijsku licencu, položivši teoretski i praktični dio izvanrednim ocjenama.

Kako su naveli iz Lazarevog kluba, on je praktični dio polagao sudivši otvoreno Balkansko prvenstvo na kojem je učestvovalo skoro 1.300 takmičara.

- Pri završetku takmičarske, Lazar se okrenuo sudijskoj karijeri u kojoj, takođe, ima velike ambicije. Lazar važi za jednog od najtalentovanijih i najperspektivnijih sudija sa ovih prostora, s obzirom da je sa tek 19. godina postao kontinentalni sudija. Jednog dana, cilj mu je da postane sudijski ekspert – rekli su iz Džiju-džicu kluba „Slavija“.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Komentari 0
Povezane vijesti
Danijel Blažić i Lazar Matić selektovani za suđenje na Evropskom prvenstvu za mlade u Bukureštu Danijel Blažić i Lazar Matić selektovani za suđenje na Evropskom prvenstvu za mlade u Bukur...
Lazar Matić: Želim biti prvak svijeta! Lazar Matić: Želim biti prvak svijeta!
Lazar Matić najbolji sportista opštine Istočno Novo Sarajevo (FOTO) Lazar Matić najbolji sportista opštine Istočno Novo Sarajevo (FOTO)
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    6h 52m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    6h 32m
    0
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    9h 55m
    0
  • Na današnji dan formirana Vojska Republike Srpske
    10h 52m
    6
  • Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
    7h 49m
    0