Лазар Матић првак Европе, Бујак вицепрвак!

25.10.2019. 20:38
0
ИЗВОР: sportdc.net

Борци џиу џицу клуба "Славија имале су фантастичан наступ данас на Европском првенству за борце до 18 и 21 године у Хераклиону у саставу репрезентације Републике Српске.

Двојица од тројице бораца из Источног Сарајева стигла су до медаља.

Давор Бујак је у категорији U18 до 81 килограма прво савладао домаћег представника Михаила Гиганиса, затим и репрезентативца Србије, Андрију Богдановића, што га је одвело у финале на мегдан Русу, Александру Вјаскребцеву, који је ипак успио да узме злато испред Бујака.

У категорији У18 преко 81 килограма данас је наступио и Лазар Матић. Борац Славије је прво савладао Петроса Тулудиса, домаћег представника, а онда и Руса, Ивана Кљукина. Након тога је пао још један Грк у полуфиналу, Александрос Котанидис, те се Матић пласирао у финале гдје га је чекао нови Рус, Вадим Николаев. Диктирао је темпо борбе наш борац, водио, а онда је при резултату 6:4 Рус због повреде предао меч, па је Лазар Матић постао првак Европе.

У недјељу наступа и трећи такмичар Славије, Дејан Голијан.

Коментари 0
Повезане вијести
Данијел Блажић и Лазар Матић селектовани за суђење на Европском првенству за младе у Букурешту Данијел Блажић и Лазар Матић селектовани за суђење на Европском првенству за младе у Букур...
Лазар Матић нови носилац континенталне судијске лиценце у џију-џицу Лазар Матић нови носилац континенталне судијске лиценце у џију-џицу
Лазар Матић: Желим бити првак свијета! Лазар Матић: Желим бити првак свијета!
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    21h 47m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    20h 9m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    16h 41m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    23h 11m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 34m
    0