Lazar Matić prvak Evrope, Bujak viceprvak!

25.10.2019. 20:38
0
IZVOR: sportdc.net

Borci džiu džicu kluba "Slavija imale su fantastičan nastup danas na Evropskom prvenstvu za borce do 18 i 21 godine u Heraklionu u sastavu reprezentacije Republike Srpske.

Dvojica od trojice boraca iz Istočnog Sarajeva stigla su do medalja.

Davor Bujak je u kategoriji U18 do 81 kilograma prvo savladao domaćeg predstavnika Mihaila Giganisa, zatim i reprezentativca Srbije, Andriju Bogdanovića, što ga je odvelo u finale na megdan Rusu, Aleksandru Vjaskrebcevu, koji je ipak uspio da uzme zlato ispred Bujaka.

U kategoriji U18 preko 81 kilograma danas je nastupio i Lazar Matić. Borac Slavije je prvo savladao Petrosa Tuludisa, domaćeg predstavnika, a onda i Rusa, Ivana Kljukina. Nakon toga je pao još jedan Grk u polufinalu, Aleksandros Kotanidis, te se Matić plasirao u finale gdje ga je čekao novi Rus, Vadim Nikolaev. Diktirao je tempo borbe naš borac, vodio, a onda je pri rezultatu 6:4 Rus zbog povrede predao meč, pa je Lazar Matić postao prvak Evrope.

U nedjelju nastupa i treći takmičar Slavije, Dejan Golijan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danijel Blažić i Lazar Matić selektovani za suđenje na Evropskom prvenstvu za mlade u Bukureštu Danijel Blažić i Lazar Matić selektovani za suđenje na Evropskom prvenstvu za mlade u Bukur...
Lazar Matić novi nosilac kontinentalne sudijske licence u džiju-džicu Lazar Matić novi nosilac kontinentalne sudijske licence u džiju-džicu
Lazar Matić: Želim biti prvak svijeta! Lazar Matić: Želim biti prvak svijeta!
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    9h 40m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    19h 58m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    20h 4m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    20h 2m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    18h 53m
    0