Лажни електричари траже новац од грађана

17.05.2022. 13:06
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

“Електрокрајина” је данас упозорила јавност да је више грађана на подручју Бањалуке и Приједора пријавило да су их обилазиле непознате особе које се лажно представљају као радници овог предузећа, те на лицу мјеста траже наплату радова на измјештању мјерних мјеста (бројила) из домаћинстава на електричне стубове.

Један од ових случајева протеклих дана је пријављен у Улици манастира Гомионице у бањолучном насељу Српске топлице – наводи се у саопштењу.

Како се додаје “Електрокрајина” је ове незаконите активности пријавила Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

– Позивамо грађане да не насједају на поменуте нелегалне понуде, јер “Електрокрајина”’ наплату услуга не обавља на лицу мјеста нити у готовини, већ искључиво преко жиро-рачуна у комерцијалним банкама. Истичемо, такође, да радове на измјештању бројила из објеката потрошње обављамо бесплатно, у склопу наших редовних активности овлаштених радника овог предузећа – наводи се у саопштењу.

Поменуто предузеће је апеловало на грађане да сваку непознату особу која у име “Електрокрајине” тражи наплату услуга на лицу мјеста и у готовини пријаве МУП РС на број 122 и Услужном центру “Електрокрајине” на број 0800 50 116.

Коментари 0
Повезане вијести
Брнабић: Влада Србије ће одлучити о куповини трезорских записа и обвезница Српске Брнабић: Влада Србије ће одлучити о куповини трезорских записа и обвезница Српске
Упозорење грађанима због најављеног топлотног таласа Упозорење грађанима због најављеног топлотног таласа
Издато упозорење: Стижу паклене врућине Издато упозорење: Стижу паклене врућине
Најчитаније
 • Ово је полицајац који је убијен у Лозници
  19h 10m
  5
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  11h 14m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  8h 44m
  1
 • Од морбила преминуо младић у Сарајеву
  16h 33m
  0
 • Прекид електричне енергије у Палама
  20h 21m
  0