Lažni električari traže novac od građana

17.05.2022. 13:06
0
IZVOR: srpskainfo.com

“Elektrokrajina” je danas upozorila javnost da je više građana na području Banjaluke i Prijedora prijavilo da su ih obilazile nepoznate osobe koje se lažno predstavljaju kao radnici ovog preduzeća, te na licu mjesta traže naplatu radova na izmještanju mjernih mjesta (brojila) iz domaćinstava na električne stubove.

Jedan od ovih slučajeva proteklih dana je prijavljen u Ulici manastira Gomionice u banjolučnom naselju Srpske toplice – navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje “Elektrokrajina” je ove nezakonite aktivnosti prijavila Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

– Pozivamo građane da ne nasjedaju na pomenute nelegalne ponude, jer “Elektrokrajina”’ naplatu usluga ne obavlja na licu mjesta niti u gotovini, već isključivo preko žiro-računa u komercijalnim bankama. Ističemo, takođe, da radove na izmještanju brojila iz objekata potrošnje obavljamo besplatno, u sklopu naših redovnih aktivnosti ovlaštenih radnika ovog preduzeća – navodi se u saopštenju.

Pomenuto preduzeće je apelovalo na građane da svaku nepoznatu osobu koja u ime “Elektrokrajine” traži naplatu usluga na licu mjesta i u gotovini prijave MUP RS na broj 122 i Uslužnom centru “Elektrokrajine” na broj 0800 50 116.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za obljubu kćerke dobio sedam godina robije Za obljubu kćerke dobio sedam godina robije
Voda se povukla sa zaplavljenih područja, najpotrebniji isušivači Voda se povukla sa zaplavljenih područja, najpotrebniji isušivači
Žuto upozorenje za jak vjetar, obilnije padavine, grmljavinu Žuto upozorenje za jak vjetar, obilnije padavine, grmljavinu
Najčitanije
 • Makarije Todorović najmlađi na “Konferenciji beba” u Palama
  23h 18m
  0
 • Vidovdansko čudo u Srpskoj
  10h 30m
  1
 • Muškarca usmrtio traktor prilikom prevoza drveta
  11h 28m
  0
 • Knjiga žalosti povodom pogibije mladog Đorđa Tojčića
  9h 30m
  0
 • Podignuta optužnica zbog napada na policiju
  8h 16m
  0