Љубиша Петровић стигао на бањалучки Трг Крајине (ФОТО/ВИДЕО)

03.06.2023. 19:19
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, након 10 дана пјешачења, стигао је у Бањалуку, на Трг Крајине, гдје су га дочекали предсједник његовог СДС-а Милан Миличевић са члановима странке, представници ПДП-а, Јелена Тривић са члановима Народног фронта, те бројни грађани.

Како је рекао, у свом “Маршу за оздрављење Републике Српске”, током 10 дана пјешачења од Бијељине до Бањалуке, прешли су 225 километара и на том путу сусрели се са дивним људима који су их мотивисали да не одустану.

Видео: БН

На Тргу га је дочекала једна бака, уз хљеб и со, те му је поклонила Змијањски вез. Потом се обратио на Тргу Крајине, а у свом говору набројао је разлоге због којих је кренуо за Бањалуку.

– Срели смо се са бројним људима, са тешким животним причама, али оно што је остало дубоко урезано је неријешено питање према демобилисаним борцима и породицама погинулих бораца. То је државничко питање које ће бити ријешено кад будемо имали државника. Марширали смо и за боље образовање, за нашу младост. Марширали смо за смјену коалиције која је похарала Бијељину, која је отела новац свих грађана Бијељине – рекао је Петровић.

Подсјетио је да су “владајући сломили зубе на Бијељини 19. марта и да је вријеме да иду у политичку пензију”.

– У понедјељак предајемо иницијативу у Министарство локалне управе и самоуправе, на коју имају 30 дана да одговоре и распусте Скупштину града. Ако то не ураде, поставићемо овдје шатор док не истјерамо правду – рекао је Петровић, преноси banjaluka.net.

 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: БН 

Коментари 0
Повезане вијести
Банка хуманог млијека у УКЦ-у Републике Српске похрањује прве количине Банка хуманог млијека у УКЦ-у Републике Српске похрањује прве количине
Опозиција и грађани се окупили испред Народне скупштине Српске Опозиција и грађани се окупили испред Народне скупштине Српске
У судару возила Хитне помоћи и аутомобила једно погинуло, троје повријеђено У судару возила Хитне помоћи и аутомобила једно погинуло, троје повријеђено
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  6h 59m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  7h 34m
  0
 • Ухапшени приликом примопредаје четири килограма кокаина
  18h 35m
  0
 • Александри Илић потребна помоћ да оде на бањско лијечење
  19h 42m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  1h 26m
  0