"Лутрија Републике Српске": Добитник нема пребивалиште у Прњавору

04.11.2019. 18:12
0
ИЗВОР: Срна

"Лутрија Републике Српске" већ 14 година има врло успјешну сарадњу са "Државном лутријом Србије" у приређивању игара на срећу, а исплата свих великих добитака се обавља у Београду.

Поводом информација које су се појавиле у вези с исплатом и плаћањем пореза на добитну комбинацију, у "Лутрији Републике Српске" наводе да у случају добитка "седмице" који је уплаћен на продајном мјесту "Лутрије" у Прњавору, општинско руководство полази од претпоставке да добитник има пребивалиште у Прњавору, што није тачно.

Пребивалиште се утврђује на основу личног документа, што у овом случају није општина Прњавор, додаје се у саопштењу "Лутрије Републике Српске".

Осврћући се на успјешну сарадњу са "Државном лутријом Србије", у саопштењу се истиче да је промет "Лутрије Републике Српске" у игри "Лото седам од 39" са опционим играма у наведеном периоду био око 105.000.000 КМ, а у игри "Бинго" с опционом игром око 1.000.000 КМ.

"Лутрија Републике Српске" самостално ни у ком случају не би достигла овај промет, па самим тим ни обавезе које из тога произлазе према Републици, градовима и општинама.

На инсистирање "Државне лутрије Србије", а што је дефинисано уговором између лутрија, исплата свих великих добитака се обавља у Београду у сједишту те лутрије.

Образложење за овакав став је да је учешће "Лутрије Републике Српске" око осам одсто у укупном промету наведених игара.

Коментари 0
Повезане вијести
Управа „Лутрије“ игнорисала Владу и повећала себи плате Управа „Лутрије“ игнорисала Владу и повећала себи плате
Радишић преузима „Лутрију Српске“ Радишић преузима „Лутрију Српске“
Конобар из Српца "огребао" 50 хиљада марака Конобар из Српца "огребао" 50 хиљада марака
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 17m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 50m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 16m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 29m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 58m
    4