Мајске духовне свечаности од 9. маја у Палама

05.05.2023. 14:46
0
ИЗВОР: srna.rs

Мајске духовне свечаности у Палама почињу у уторак, 9. маја, са богатима програмом, најављено је из Културно-спортског центра Пале.

Овом манифестацијом, која ће трајати до недјеље, 14. маја, Културни центар Пале чува идентитет православне духовности у чијој суштини су вјера, милосрђе, мир, љубав и унутрашња радост.

Првог дана у Цековића кући у 19.00 часова је планирана изложба школе иконописа "Архангел" са Пала.

За сриједу, 10. маја, предвиђена је промоција књиге "Лаодикија" оца Серафима из манастира Добрунска Ријека у 19.00 часова у сали Културног центра Пале.

Приказивање филма "Ви идите, ја нећу" режисера Хаџи-Александра Ђуровића планирано је у четвртак, 11. маја, у сали Културног центра у 19.00 часова.

Монодрама "Бог" по тексту академика Матије Бећковића у извођењу глумца Рајка Вуковића биће одржана у петак, 12. маја, бити изведена у 20.00 часова сали Културног центра.

Промоција књиге "Чекамо васкрсење мртвих" аутора Бранка Станковића биће одржана у суботу, 13. маја, у 19.00 часова у сали Културног центра.

Посљедњег дана манифестације, у недјељу, 14. маја, професор Драга Мастиловић одржаће предавање о теми "Српско национално питање у 20. вијеку". Предавање ће бити одржано у сали Културног центра Пале са почетком у 19.00 часова.

Манифестацију организује Српска православна црквена општина Пале - Храм Сабора Светог архангела Гаврила у сарадњи са Културно-спортским центром и Хуманитарном организацијом "Срби за Србе".

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    18h 35m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    18h 6m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    14h 22m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    18h 29m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    10h 17m
    2