Манастир Високи Дечани избрисан са Гугл мапе

30.05.2022. 20:45
0
ИЗВОР: tanjug.rs

Ознака са именом манастира Високи дечани поново је помјерена на Гугл мапама, саопштио је тај манастир на Твитеру.

- Ознака са именом манастира Високи Дечани, једног од најзначајнијих манастира српске православне цркве и једног од четири споменика UNESCO на Косову и Метохији, поново је обрисана на Гугл мапама. Ово је други случај ове године. Провокације се настављају - наведено је на Твитеру манастира Високи Дечани.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић оцијенио је да је то што је на Гугл мапама поново помјерена ознака манастира Високи Дечани нови удар на тај манастир.

- Нови удар на манастир Високи Дечани. Умјесто да му врате 24 хектара земље, манастир бришу са мапе - написао је Петковић на Твитеру.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Манастиру Високи Дечани уписано власништво над 24 хектара земљишта Манастиру Високи Дечани уписано власништво над 24 хектара земљишта
Ни након осам година манастиру Високи Дечани није враћена земља Ни након осам година манастиру Високи Дечани није враћена земља
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 27m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 0m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 26m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 39m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 8m
    3