Мања понуда уља у трговинама

25.03.2022. 09:35
0
ИЗВОР: Srpska.info

У тржним центрима у Републици Српској ових дана је примјетно да на рафама има мање врста јестивог уља него иначе, док су у појединим маркетима била само два бренда.

Имајући у виду повећану потражњу овог производа, трудимо се да, у сарадњи са својим добављачима, обезбиједимо присутност производа неког од брендова које имамо у асортиману. Ланци снабдјевања уредно функционишу, без већих одступања, али повећана потражња мјестимично доводи до краткорочне непопуњености полица уљима одређених брендова, што се приликом сваке наредне испоруке робе враћа на претходно стање и обезбјеђује купцима већи избор артикала – одговор је једног тржног центра.

У другом имају исто образложење.

– У складу са доступношћу роба на тржишту БиХ, наша компанија исте пласира путем своје продајне мреже – кратко поручују из другог тржног центра.

У Министарству трговине и туризма РС кажу да, по подацима с којима располажу, нема проблема у снабдјевености тржишта и оно је тренутно стабилно.

– Протеклих дана, односно од почетка мјесеца, примјећена је повећана тражња за уљем и брашном, али је снабдјевеност стабилна. Нисмо имали ни неке дописе, контакте, позиве или слично од стране трговаца да имају проблем с набавком или увозом роба – поручују из Министарства трговине и туризма РС.

Подсјећају да су набавили одређену количину уља, која још није пуштена у промет.

По посљедњим подацима Завода за статистику Републике Српске, јестиво уље је у фебруару поскупјело у просјеку за 33,3 одсто. Просјечна цијена уља на рафама тржних центара у Српској у фебруару прошле године износила је 2,43 КМ, а у фебруару ове године 3,41 КМ.

Влада Републике Српске је ограничила марже на одређене основне животне намирнице као што су со, животињска маст, сунцокретово уље и биљна маст, пастеризовано млијеко, јогурт, пшенично брашно, хљеб, шећер и друго.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшено седам лица због дјечије порнографије Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
У Српској све више младих људи који дарују крв У Српској све више младих људи који дарују крв
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
Најчитаније
 • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
  5h 53m
  6
 • Годишњица страдања Милице Ракић
  5h 53m
  0
 • Посни роштиљ од кромпира
  20h 50m
  0
 • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
  20h 55m
  0
 • Српска легализује исплату плате у коверти
  19h 34m
  2