Мања понуда уља у трговинама

25.03.2022. 09:35
0
ИЗВОР: Srpska.info

У тржним центрима у Републици Српској ових дана је примјетно да на рафама има мање врста јестивог уља него иначе, док су у појединим маркетима била само два бренда.

Имајући у виду повећану потражњу овог производа, трудимо се да, у сарадњи са својим добављачима, обезбиједимо присутност производа неког од брендова које имамо у асортиману. Ланци снабдјевања уредно функционишу, без већих одступања, али повећана потражња мјестимично доводи до краткорочне непопуњености полица уљима одређених брендова, што се приликом сваке наредне испоруке робе враћа на претходно стање и обезбјеђује купцима већи избор артикала – одговор је једног тржног центра.

У другом имају исто образложење.

– У складу са доступношћу роба на тржишту БиХ, наша компанија исте пласира путем своје продајне мреже – кратко поручују из другог тржног центра.

У Министарству трговине и туризма РС кажу да, по подацима с којима располажу, нема проблема у снабдјевености тржишта и оно је тренутно стабилно.

– Протеклих дана, односно од почетка мјесеца, примјећена је повећана тражња за уљем и брашном, али је снабдјевеност стабилна. Нисмо имали ни неке дописе, контакте, позиве или слично од стране трговаца да имају проблем с набавком или увозом роба – поручују из Министарства трговине и туризма РС.

Подсјећају да су набавили одређену количину уља, која још није пуштена у промет.

По посљедњим подацима Завода за статистику Републике Српске, јестиво уље је у фебруару поскупјело у просјеку за 33,3 одсто. Просјечна цијена уља на рафама тржних центара у Српској у фебруару прошле године износила је 2,43 КМ, а у фебруару ове године 3,41 КМ.

Влада Републике Српске је ограничила марже на одређене основне животне намирнице као што су со, животињска маст, сунцокретово уље и биљна маст, пастеризовано млијеко, јогурт, пшенично брашно, хљеб, шећер и друго.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    7h 4m
    0
  • Крађа у Палама
    5h 22m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    19h 41m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    23h 29m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    1h 49m
    0