Манојлу Ђурићу циљ да постане професионални првак свијета

05.06.2023. 16:22
0
ИЗВОР: srna.rs

Двадесетчетверогодишњем Манојлу Ђурићу са Пала циљ је да постане професионални првак свијета у кик-боксу, а каже да је све могуће ако човјек вјерује у себе и у Бога.

Ђурић је члан Кик-бокс клуба "Девета чета" десетак година, а званично је и најбољи пети спортиста општине Пале за претходну годину.

Он је вишеструки првак БиХ и Републике Српске у кик-боксу, првак Балкана у савате боксу и освајач многобројних медаља и признања са међународних турнира.

Такмичи се у дисциплинама лоу-кик, К-1 и фул контакт.

Слика

Фото: srna.rs

Манојло је вриједан и упоран младић, а осим запажених резултата у спортској каријери, завршио је смјер Туризам и хотелијерство на Економском факултету на Палама.

План му је, како каже, да још дуго остане у спорту.

- Из досаде сам почео да тренирам, нисам имао циљ, али када су кренула такмичења и када сам остварио резултате, то ми се свидјело. У кик-боксу треба да будете смирени, добар је за психу и физичку спремност, а упознате сами себе кроз борбе и тренинге - прича Ђурић за Срну.

Он истиче да кик-бокс посматра као умјетност јер такмичар треба да размишља о ударцима, да се чува противника и да је увијек на опрезу.

Ђурић каже да је три пута добио прилику да уђе у репрезентацију БиХ и учествује на Свјетском првенству, али је имао лошу срећу - прво се повриједио на припремама, а затим је била пандемија вируса корона те му пасош није био готов на вријеме.

Али, то Манојла није спријечило да и даље тренира, да буде упоран у остварењу својих снова, те се ове године нада мјесту у репрезентацији за Свјетско првенство у Португалу.

Ђурић се нада послу у струци и поручује младима да истрају у ономе што раде и сањају велике снове, али да првенствено вјерују у себе и у Бога.

Слика

Фото: srna.rs

Лиценцирани тренер у Кик-бокс клубу "Девета чета" са Пала Зоран Спајић каже да Клуб тренутно има педесетак чланова свих узраста у мушкој и женској конкуренцији, од којих су половина активни такмичари.

Он истиче да је клуб до сада организовао три Првенства БиХ, која су била најмасовнија од оснивања кик-бокс Савеза БиХ, а организатор је и три манифестације "Ноћ шампиона" на којима је Милош Голић радио мечеве за професионалног првака свјета.

Клуб је организатор и међународног турнира "Јахорина опен".

Он наводи да је "Девета чета" три пута проглашена за најбољи клуб БиХ, два пута за најбољи клуб Републике Српске и једном за најбољи клуб у ринговним дисциплинама на Балканском купу у кик-боксу, а такмичари у више наврата награђени пехарима за најбоље спортисте такмичења.

- Један од најперспективних такмичара у клубу је вишеструки првак БиХ, Србије и међународних турнира широм Европе Иван Марковић, а његов најбољи резултат до сада је 3. мјесто на Европском првенству за кадете. Иван је и за ову годину одбранио своје мјесто у репрезентацији и ускоро крећемо са припремама за овогодишње Европско првенство за јуниоре. Затим Лука Лопатић који је вишеструки првак БиХ, Републике Српске и Србије и учесник Свјетског првенства за јуниоре - истиче Спајић.

Спајић је рекао да у клубу има још много перспективних спортиста од којих се очекују врхунски резултати, међу којима је Стефан Радовић који се такође ове године изборио за своје мјесто у репрезентацији.

Тренер у клубу је и Милош Голић који је био три пута вицешампион Европе и три пута вицешампион свијета у савате боксу, два пута аматерски првак свијета у кик боксу, вишеструки првак БиХ, Србије и Балкана, а освојио је и двије титуле професионалног првака свијета.

Кик-бокс клуб "Девета чета" са Пала представио је 28. маја на првом Сајму спорта у овој локалној заједници своје вјештине и освојене медаље и пехаре.

На подручју општине Пале има око 1.600 младих спортиста у 29 клубова.

Коментари 0
Повезане вијести
Вечерас дјечије музичко такмичење "Ритам Европе" у Палама Вечерас дјечије музичко такмичење "Ритам Европе" у Палама
У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај
Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама
Најчитаније
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    13h 12m
    0
  • Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста
    18h 50m
    1
  • Служен парастос за погинуле и умрле припаднике Српске гарде Илиџа (ФОТО)
    22h 35m
    0
  • Ванилице са орасима
    19h 39m
    0
  • Шахиста Предраг Батинић првак Града Источно Сарајево
    14h 43m
    0