Машина откинула раднику руку

10.07.2022. 11:55
2
ИЗВОР: glassrpske.com

Радник фабрике за прераду дрвета Д.М. (41) из Приједора тешко је повријеђен у незгоди која се догодила у погону за прераду дрвета, потврђено је "Гласу Српске".

Из Полицијске управе Приједор, наводећи иницијале, саопштено је да се незгода десила јуче око 14.45 часова, а повријеђени је превезен на Универзитетско-клинички центар Републике Српске у Бања Луци.

Према незваничним информацијама раднику је машина откинула руку.

Из Универзитетско клиничког центра Републике Српске саопштили су да је пацијент Д.М. за сада стабилног здравственг стања.

- Пацијент је примљен јуче 9. јула с ампутацијском повредом десног рамена која је хируршки збринута. Његово лијечење и праћење наставља се на Клиници за ортопедију и трауматологију - саопштено је из УКЦ РС.

Из Полицијске управе Приједор, наводећи иницијале, саопштили су да је обављен увиђај уз присуство инспектора рада.

- Утврђено да је радник фирме, лице Д.М. из Приједора, на машини за мрвљење дрвне масе-дробилица задобио тешке тјелесне повреде - наводи се у саопштењу.

Додаје се да полицијски службеници Полицијске управе Приједор предузимају све потребне мјере и радње на утврђивању околности пријаве и задобијања повреда.

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Neki tamo... 10.07.2022. 22:59
    Naravno, nema našeg Prof. Dr Dražana Erića koji bi možda nesrećniku i replantirao ruku... Jbg... Oćera ga naša srpska podmukla stoka... I njega i svakog ko je valjao... Sad ostali kofol doktori u kofol zdravstvu, samo prime na posmatranje i mole Boga da pacijent ne podlegne, a ako podlegne, jbg, štaš, viša sila... Ostale strašne gazde kojima je do sigurnosti radnika manje negoli do 10 feninga... Jbg... Za to smo se borili... Za to su najbolji dali živpre... Kasnije nam svako drugi kriv, samo mi nijesmo...
  • Generic placeholder image
    Krle 10.07.2022. 17:02
    Zaštita na radu nula. Vlasnici firmi misle samo na profit, a zdravlje i bezbjednost radnika na radnom mjestu im je zadnja rupa na svirali. Inspekcije rada ne rade svoj posao, uglavnom ćumuraju u svojim kancelarijama, slabo idu na teren u obilazak firmi, nevole da se zamjeraju gazdama, a dobre plate ionako primaju. Dok se ne pooštri kontrola bezbjednosti radnika i dok se kaznena politika za vlasnike ne pooštri, ovakvih nesretnih slučajeva biće sve više. Daj Bože daje unesrećni radnik bio i osiguran. Teško njemu i porodici, teški invalid do kraja života.
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    16h 36m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 54m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    11h 21m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    14h 9m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    7h 30m
    0