Mašina otkinula radniku ruku

10.07.2022. 11:55
2
IZVOR: glassrpske.com

Radnik fabrike za preradu drveta D.M. (41) iz Prijedora teško je povrijeđen u nezgodi koja se dogodila u pogonu za preradu drveta, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Iz Policijske uprave Prijedor, navodeći inicijale, saopšteno je da se nezgoda desila juče oko 14.45 časova, a povrijeđeni je prevezen na Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banja Luci.

Prema nezvaničnim informacijama radniku je mašina otkinula ruku.

Iz Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske saopštili su da je pacijent D.M. za sada stabilnog zdravstveng stanja.

- Pacijent je primljen juče 9. jula s amputacijskom povredom desnog ramena koja je hirurški zbrinuta. Njegovo liječenje i praćenje nastavlja se na Klinici za ortopediju i traumatologiju - saopšteno je iz UKC RS.

Iz Policijske uprave Prijedor, navodeći inicijale, saopštili su da je obavljen uviđaj uz prisustvo inspektora rada.

- Utvrđeno da je radnik firme, lice D.M. iz Prijedora, na mašini za mrvljenje drvne mase-drobilica zadobio teške tjelesne povrede - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti prijave i zadobijanja povreda.

 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Neki tamo... 10.07.2022. 22:59
    Naravno, nema našeg Prof. Dr Dražana Erića koji bi možda nesrećniku i replantirao ruku... Jbg... Oćera ga naša srpska podmukla stoka... I njega i svakog ko je valjao... Sad ostali kofol doktori u kofol zdravstvu, samo prime na posmatranje i mole Boga da pacijent ne podlegne, a ako podlegne, jbg, štaš, viša sila... Ostale strašne gazde kojima je do sigurnosti radnika manje negoli do 10 feninga... Jbg... Za to smo se borili... Za to su najbolji dali živpre... Kasnije nam svako drugi kriv, samo mi nijesmo...
  • Generic placeholder image
    Krle 10.07.2022. 17:02
    Zaštita na radu nula. Vlasnici firmi misle samo na profit, a zdravlje i bezbjednost radnika na radnom mjestu im je zadnja rupa na svirali. Inspekcije rada ne rade svoj posao, uglavnom ćumuraju u svojim kancelarijama, slabo idu na teren u obilazak firmi, nevole da se zamjeraju gazdama, a dobre plate ionako primaju. Dok se ne pooštri kontrola bezbjednosti radnika i dok se kaznena politika za vlasnike ne pooštri, ovakvih nesretnih slučajeva biće sve više. Daj Bože daje unesrećni radnik bio i osiguran. Teško njemu i porodici, teški invalid do kraja života.
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za tri dječaka Naš grad bogatiji za tri dječaka
U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi
Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 12m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    10h 36m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    8h 51m
    12
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    2h 10m
    5
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    10h 30m
    0