Михајилица: Турковић показала небригу према земљи коју наводно представља

01.07.2020. 14:11
0
ИЗВОР: Катера

- Шокантна и скандалозна одлука министра иностраних послова БиХ, Бисере Турковић, да са дневног реда сједнице Савјета министара скине одлуку о формирању експертског тима за Трговску гору представља још један показатељ неспособности овог сазива и немогућности да се било шта усагласи што би било у корист грађана - рекао је члан Предсједништва ПДП-а Миланко Михајилица.

Он је додао да је Бисера Турковић осим што је показала снисходљивост према Хрватској, показала и небригу према земљи коју наводно представља и према 250.000 грађана на које ће утицати одлагање нуклеарног отпада на самој граници са БиХ.

- Она свјесно заборавља, када је потенцијална еколошка катастрофа у питању, да ни Сарајево није далеко од Новог Града - истакао је Михајилица.

Он каже да је питање Трговске горе питање око којег не смије бити политичких разлика, што очигледно Бисера Турковић, али и други носиоци власти заборављају.

- Нажалост, овим вођењем те институције може бити врло лако бачено у воду све што је министар иностраних послова у претходном мандату Игор Црнадак радио на међународном плану, као и на сарадња са локалним заједницама у сливу Уне, Министарством за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, не правећи разлику да ли су ту представници СНСД-а или неке друге странке. Таквог Црнатка су називали најгорим именима, а без проблема су изабрали екстремно крило СДА, Бисеру Турковић, да води тако један важан ресор. Њен данашњи потез је само један од епилога погрешних одлука представника Републике Српске у Сарајеву, а што ћемо тек осјетити на својој кожи - закључује Михајилица.

Коментари 0
Повезане вијести
Српски амбасадори и конзули БиХ одбили инструкције Турковићеве о обиљежавању 1. марта Српски амбасадори и конзули БиХ одбили инструкције Турковићеве о обиљежавању 1. марта
Бисера Турковић пронашла начин да именује новог секретара, а да то не буде Србин (ФОТО) Бисера Турковић пронашла начин да именује новог секретара, а да то не буде Србин (ФОТО)
Турковић: Сви ми имамо јако добар живот Турковић: Сви ми имамо јако добар живот
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 2m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 17m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 8m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 35m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 27m
    0