Mihajilica: Turković pokazala nebrigu prema zemlji koju navodno predstavlja

01.07.2020. 14:11
0
IZVOR: Katera

- Šokantna i skandalozna odluka ministra inostranih poslova BiH, Bisere Turković, da sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara skine odluku o formiranju ekspertskog tima za Trgovsku goru predstavlja još jedan pokazatelj nesposobnosti ovog saziva i nemogućnosti da se bilo šta usaglasi što bi bilo u korist građana - rekao je član Predsjedništva PDP-a Milanko Mihajilica.

On je dodao da je Bisera Turković osim što je pokazala snishodljivost prema Hrvatskoj, pokazala i nebrigu prema zemlji koju navodno predstavlja i prema 250.000 građana na koje će uticati odlaganje nuklearnog otpada na samoj granici sa BiH.

- Ona svjesno zaboravlja, kada je potencijalna ekološka katastrofa u pitanju, da ni Sarajevo nije daleko od Novog Grada - istakao je Mihajilica.

On kaže da je pitanje Trgovske gore pitanje oko kojeg ne smije biti političkih razlika, što očigledno Bisera Turković, ali i drugi nosioci vlasti zaboravljaju.

- Nažalost, ovim vođenjem te institucije može biti vrlo lako bačeno u vodu sve što je ministar inostranih poslova u prethodnom mandatu Igor Crnadak radio na međunarodnom planu, kao i na saradnja sa lokalnim zajednicama u slivu Une, Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, ne praveći razliku da li su tu predstavnici SNSD-a ili neke druge stranke. Takvog Crnatka su nazivali najgorim imenima, a bez problema su izabrali ekstremno krilo SDA, Biseru Turković, da vodi tako jedan važan resor. Njen današnji potez je samo jedan od epiloga pogrešnih odluka predstavnika Republike Srpske u Sarajevu, a što ćemo tek osjetiti na svojoj koži - zaključuje Mihajilica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpski ambasadori i konzuli BiH odbili instrukcije Turkovićeve o obilježavanju 1. marta Srpski ambasadori i konzuli BiH odbili instrukcije Turkovićeve o obilježavanju 1. marta
Bisera Turković pronašla način da imenuje novog sekretara, a da to ne bude Srbin (FOTO) Bisera Turković pronašla način da imenuje novog sekretara, a da to ne bude Srbin (FOTO)
Turković: Svi mi imamo jako dobar život Turković: Svi mi imamo jako dobar život
Najčitanije
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    23h 42m
    2
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    8h 18m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    7h 34m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    4h 50m
    3
  • Danas Markovdan
    12h 0m
    0