Михајловић: Ауто-пут Београд-Сарајево важан за грађане цијелог региона

04.10.2019. 09:09
0
ИЗВОР: Srna

Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић рекла је да је изградња ауто-пута Београд-Сарајево важна за све грађане БиХ и Србије, али и цијелог региона, нагласивши да су ауто-путеви, као велики пројекти, фактори мира.

-Из неповезаности, па и оне саобраћајне, не може се изродити ништа добро. Само проблеми. С друге стране, конекција земаља значи развој, нове фабрике, инвестиције и да људи остају да живе тамо где живе-, изјавила је синоћ за РТРС Михајловићева.

Она је потврдила да Србија финансијски и на све друге начине стоји иза градње ауто-пута Београд-Сарајево, те да постоји подршка свих за реализацију тог великог пројекта.

-Између БиХ и Србије недостаје један прави ауто-пут који ће омогућити развој и будућност-, рекла је Михајловићева, поводом скорог почетка припремних радова у Сремској Рачи и Кузмину за изградњу ауто-пута Београд-Сарајево.

Михајловићева је навела да ће заједнички састанци које ће 8. октобра одржати највиши представници Србије, БиХ и Турске показати да су почетак радова на ауто-путу и реализација тог великог пројекта у интересу свих.

-Верујем да председник Турске Реџеп Тајип Ердоган може то све да убрза и да се на томе већ радило-, каже Михајловићева.

Она је рекла да не треба сумњати у обећање предсједника Србије Александра Вучића да ће Србија помоћи изградњу око 17 километара пута од Раче према Бијељини.

-На том плану се раде техничке процене и друге ствари да се види колико ће тај посао коштати. Све што је Вучић обећао ми смо до сада реализовали и увек ћемо. Потпуно је нормално да радимо заједно и да се помажемо јер, с обе стране живи исти народ. Наставићемо да помажемо и у другим стварима, а поготово када је реч о инфраструктури-, нагласила је Михајловићева.

Она је поново критиковала одређене власти на нивоу БиХ, али и компликоване и споре процедуре које двије године онемогућавају пуштање у функцију моста "Братољуб" преко ријеке Дрине између Братунца и Љубовије.

Михајловићева је у вези са тим поручила да се све власти и политике морају понашати у интересу грађана на овим просторима, истичући да земље региона економски и на друге начине треба да се повезују с циљем подизања стандарда свог становништва.

Она је рекла да је јако погрешно што поједини бошњачки политичари нападима на руководство Србије поновно распирују мржњу, што није у интересу боље будућности двије земље и њихових грађана.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    21h 14m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    23h 58m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    19h 36m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    16h 8m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    22h 38m
    0